Linkuri accesibilitate

„Curtea ruşinii” (Jurnal de Chişinău)


„Tragedie sau campanie de publicitate?” (Moldavskye Vedemosti)


Ziarele de astăzi analizează pe larg decizia de ieri a Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional decretul preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, despre Ziua ocupaţiei sovietice.

Timpul inserează mai multe reacţii ale experţilor în drept constituţional, toate contarazicînd magistraţii Curţii şi afirmînd că decretul nicidecum nu loveşte în Constituţie.

Sub titlul „Curtea ruşinii”, Jurnal de Chişinău scrie că legislaţia moldovenească nu stipulează cine este în drept să declare zile de odihnă sau de comemorare, astfel încît contestaţia comuniştilor nu ar fi trebuit să fie examinată. Aşa cum s-a întîmplat în 1996, ne reaminteşte ziarul, cînd preşedintele Snegur a instituit prin decret 6 zile de comemorare.

O veste bună din acelaşi ziar - Prutul începe să se retragă, dar lasă în urmă mii de oameni sărăciţi. Tot din Jurnal puteţi afla condiţiile de admitere din acet an la studii universitare în România.

„Tragedie sau campanie de publicitate?” se intreaba Zahar Coretzki, autorul articolului publicat de Moldavskiye Vedomosti, care descrie vizitele oficialilor in zonele inundate. Acelasi ziar scrie despre „dusmania genetica dintre Marian Lupu si Vladimir Voronin” cauzata de gelozia comunistilor moldoveni dupa ce Partidul democratilor este acceptat cu mai multa disponibilitate de stinga europeana.

Ziarul Panorama scrie despre initiativa Baltenilor de a sorta gunoiul menajer la platformele de colectare ceea ce ar face posibila reciclarea celei mai mari parti din deseurile poluante.
XS
SM
MD
LG