Linkuri accesibilitate

Potențialii candidați comuniști la președinție (Jurnal de Chișinău)


Leonid Bujor: 85,6% din absolvenți se pot înscrie la facultate (Panorama).


Continuînd un subiect pe care îl abordase anterior, Petru Bogatu de la Jurnal de Chişinău dezvăluie alte trei nume ale unor potenţiali candidaţi la funcţia de şef al statului pe care ar putea miza partidul comuniştilor. Dacă acum o lună Bogatu scruia că Voronin ar putea să parieze în alegerile prezidenţiale directe pe ex-ministrul de externe, Andrei Stratan, astăzi ziaristul anunţă că alţi trei posibili candidaţi sunt ex-premieriţa Zinaida Grecianîi, ambasadorul Andrei Neguţă şi fostul secretar al Consiliului de Securitate Ion Morei. Numai că decizia lui Voronin de a paria pe unul din cei patru deja produce deranjuri în interiorul partidului, mai scrie Bogatu, lăsîndu-i nemulţumiţi pe Tkaciuk, Dodon, Petrenco şi Muntean.

Ziarul Moldavskie vedomosti scrie ca procuratura generala a deschis un dosar impotriva lui Vladimir Voronin la cererea omului de afaceri Vasile Stati care revendica o despagubire de 750 de milioane de dolari pe care i-ar fi pierdut urmare a unei interventii a ex-presedintelui Voronin. Stati noteaza ca si cetatenii Moldovei au avut de suferit din cauza lui Voronin deoarece fostul presedinte i-a lipsit astfel de gaze naturale ieftine pe care avea de gind sa le importe in Moldova compania condusa de Stati.

Panorama descrie starea „de asediu” pe care au suportat-o in primele zile de depunere a dosarelor de admitere institutiile de invatamint superior. Aglomeratia se datoreaza ca de obicei impresiei gresite ca cererile de inscriere la facultati depuse in primele zile asigura mai multe sanse. Ministrul Educatiei Leonid Bujor, citat de ziarul Panorama, precizeaza ca 85,6% din absolventii de scoli, licee si colegii au posibilitatea sa se inscrie la facultati din Moldova dar si din strainatate.

Merkel propune Rusiei acces liber în UE în schimbul retragerii din Transnistria, scrie Timpul de astăzi, precizînd însă că nici preşedintele Dmitri Medvedev, nici Serghei Prohodko, responsabilul de la Kremlin cu politica externă, nu au răspuns ofertei făcute de cancelarul german.
XS
SM
MD
LG