Linkuri accesibilitate

Actualitatea lui Platon


Ecaterina Bârgan
Ecaterina Bârgan

Cu Ecaterina Bârgan, tînără scriitoare, studentă la Colegiul Național de Comerţ al Academiei de Studii Economice, despre lecturi filozofice.


Ca în fiecare miercuri, vom face o vizită pe la librăria din cartier, unde Paul Hodorogea a dat de o tânără scriitoare şi studentă la ASEM pe nume Ecaterina Bargan, adâncită în lectură.

Ecaterina Bargan
: Este vorba de un dialog profund filozific de-al lui Platon.

Europa Liberă: Se aplica cumva ce a scris el atunci pentru timpurile noastre?

Ecaterina Bargan
: S-ar aplica daca ar fi citit. As spune ca acum tineretul nu este prea interesat in filozofie. Este un procentaj foarte mic de copii care citesc, vor sa afle adevarul si sa-l implimenteze in ceea ce se intampla in ziua de azi.

Europa Liberă: Care crezi ca e motivul?

Ecaterina Bargan: Progresul tehnologic in primul rand. Este internet, ipod-uri, muzica, disco, alte interese şi nu sunt atraşi. Asta de fapt e rău.

Europa Liberă: Şi iarăşi dăm vina pe internet.

Ecaterina Bargan: Nu pot sa spun. Internetul este mai ca o minune a lumii de azi şi aduce multe facilitati, pornind de la poştă, comunicarea este super-ok. Dar va dati seama cata dependenţă există faţă de internet?

Europa Liberă: Există oameni care citesc pe internet.

Ecaterina Bargan
: A, da, asta e superimportant. Si eu citesc carti de pe internet sau chiar le descarc, sau sunt chiar siteuri literare unde poti intra, poti scrie, poti comenta, interactiona si evolua. E mai sanatos sa citesti din carti decat de pe internet, dar internetul e o sursa asa nelimitata de informaţii că ar fi o prostie să zici ca e ceva rau.

Europa Liberă: Cat costa aceasta carte?


Ecaterina Bargan: 138 de lei, si am sa vin maine sa mi-o cumpar.
XS
SM
MD
LG