Linkuri accesibilitate

„Legea pusă în capul mesei”


Consiliul Suprem de Securitate
Consiliul Suprem de Securitate

Consiliul Suprem de Securitate cere verificarea caz cu caz a acuzațiilor vehiculate de presă.


Consiliul Suprem de Securitate a examinat in sedinta de astazi rapoartele solicitate de presedintele interimar Mihai Ghimpu pe marginea cazurilor litigioase invocate in dezvaluirile fostului consilier prezidential Sergiu Mocanu, cel care a acuzat de complicitate frauduloasa o presupusa retea mafiota, dirijata de un important om de afaceri, din care care ar face parte demnitari, politicieni, procurori, judecatori, ofiteri de urmarire penala. Vasile Botnaru a urmarit declaratiile de presa de dupa sedinta Consiliului.

Presedintele interimar Mihai Ghimpu a lasat mingea in terenul organelor de ancheta care au sarcina, a precizat Mihai Ghimpu, sa verifice dosar cu dosar lista cazurilor de rezonanta vehiculate in presa. Cu toate acestea, presedintele Ghimpu a ajuns la concluzia ca nu sint necesare masuri extraordinare de interventie.

Mihai Ghimpu: „In cazul dat nu este o crima organizata. Aceasta nu are treaba cu securitatea cetateanului. Este vorba de securitatea economică. Dar lucrurile trebuiesc investigate pina la capat. Sa nu se poata intimpla ca noi il invinuim pe un om care nu are nici o vina. Da invers, acela care este vinovat si invinuiasca pe altul. Inelegeti? Sa nu se intimple asa ca hotul striga „Hotul!”

Am tinut sa-l intreb in acelasi context pe presedintele interimar cum comenteaza indemnul grupului de fosti ofiteri de politie si de armata de a se „restabili ordinea in tara”. Mihai Ghimpu a spus ca ordinea democratica functioneaza iar indemnul ar avea mai curind o tinta electoral, prin urmare, după parerea lui Ghimpu, presa ar trebui sa trateze cu maxim discernamint astfel de demersuri.

Imediat dupa sedinta CSS, l-am intrebat pe presedintele PD, Marian Lupu, acuzat de Sergiu Mocanu ca ar proteja tenebra grupare cu ramificatii malefice, daca s-a simtit abandonat de colegii de alianta dupa sedinta de astazi sau, dimpotriva, a beneficiat de sprijinul lor solidar.

Mariaa Lupu: „Cred ca astazi s-a dat dovada de o intelegere perfecta a unui principiu – nici nu poate fi alta situatia. Este vorba de principiul legalitatii. Nu emotii. Nu reglari de conturi. Nu interese economice, nu interese politice. Legea pusa in capul mesei”.

Premierul Filat a reusit sa sara astazi peste subiectul incendiar pe motiv ca nu a putut asista la prezetarea rapoartelor, deoarece era asteptat la ceremonia de preluare a ajutoarelor venite din Rusia. Dar e putin probabil sa se poata eschiva in continuare dupa ce a fost vizat, in acelasi context, de o maniera deloc favorabila intr-un interviu cu consilierul voluntar al omului de afaceri situat in epicentrul seismului deocamdata doar mediatic.
Previous Next

XS
SM
MD
LG