Linkuri accesibilitate

AIE „copilul răsfăţat şi capricios al electoratului democratic” (Timpul)


Sugestii pentru AIE de majorare a pensiilor (Jurnal de Chișinău).


Alegerile parlamentare ar putea avea loc la 28 noiembrie, își dă cu părerea Panorama după ce a discutat subiectul cu mai mulţi liderii politici de care depinde oarecum data alegerilor. Decizia definitivă va fi luată totuşi de Mihai Ghimpu, adaugă ziarul, iar acesta deocamdată nu s-a hotărît.

Moldava Suverană
îl acuză pe noul director de la Termocom, Mihail Cernei, că încearcă să astupe abuzurile fostei administraţii a întreprinderii, iar Alianţa din parlament – că a respins toate iniţiativele venite ieri de la opoziţia comunistă, pe care ziarul le numeşte „de ameliorare a situaţiei din sfera socială”.

Alte ziare, la rubrica comentarii mai ales, continuă să analizeze cauzele din care a eşuat referendumul şi să dea sfaturi clasei politice ce să facă mai departe. Vsevolod Ciornei de la Săptămîna, de exemplu, scrie că oamenii nu au venit la vot pentru că au alte priorităţi şi pentru că „oricît le-ar cînta sirenele politice că de această alegere depinde destinul lor, ei ştiu că nu-i aşa pentru că aud acest hit politic de douăzeci de ani.”

Constantin Tănase de la Timpul numeşte Alianţa „copilul răsfăţat şi capricios al electoratului democratic” sugerînd că tocmai din cauza răsfăţului, aceasta a început să-şi facă de cap. Dar, a venit timpul cînd trebuie să oprim ceea ce numeşte Tănase „diabolizarea Alianţei”, pentru că, cu toate cele bune şi mai puţin bune, Alianţa continuă să fie singura expresie politică a Moldovei democratice şi proeuropene.

Nicolae Negru de la Jurnal de Chișinău sugerează Alianţei să majoreze pensiile, dar să n-o facă ca şi cum ar realiza un act de caritate, ci ca pe eliminarea unei nedreptăţi. Iar Petru Bogatu de la acelaşi ziar a citit un roman poliţist de Eduard Topol şi a constatat că conspiraţia din 7 aprilie este ca şi cum copiată după acest roman, oricît ar părea de neverosimil acest fapt.

În acelaşi ziar găsiţi o investigaţie jurnalistică despre cum s-a vîndut hotelul „Chişinău”, în care se aduc dovezi că Plahotniuc ar fi implicat în această afacere ce a prejudiciat statul cu cca.13 milioane de euro. Şi tot la subiectul Vlad Plahotniuc, ziarul scrie că acesta a minţit cînd a spus că este prieten cu Iliescu, întrucît, întrebat de jurnaliştii de la această publicaţie, fostul preşedinte român ar fi negat că l-ar cunoaşte pe omul de afaceri moldovean.
XS
SM
MD
LG