Linkuri accesibilitate

„S-au îmbătat preţurile” (Timpul)


Privatizări în prag de campanie electorală (Economist).


„S-au îmbătat preţurile”, titrează astăzi Timpul, care a aflat de la expertul economic Viorel Chivriga ca dacă scumpirea hristei mai poate fi justificată, atunci noile preţuri la ulei, paine şi zahăr nu ar fi deloc motivate, deoarece recoltele au fost bune şi se aşteapta a fi şi mai bune. Constantin Tănase compară în editorialul lui Alianţa cu un acvariu cu patru peşti care se fugăresc non-stop ca să se pape. Voronin ridică lumea să strice acest acvariu şi are şanse reale s-o facă dacă cei patru peşti nu vor înceta să se vîneze unii pe alţii, este concluzia, oarecum parabolică, a editorialistului.

Ziarul Economist, care de altfel împlineşte astăzi şase ani, ocazie cu care îl felicităm, constată că actuala putere urmează tradiţia fostelor guvernări de a face privatizări în prag de campanie electorală. „Este oare momentul potrivit?”, se întreabă publicaţia şi inserează cîteva răspunsuri culese de la experţi. Vă lăsăm însă să le cautaţi în ziarul Economist. Tot de acolo aflaţi care este următorul manager moldovean care a părăsit filiala din România a companiei LUKoil, după plecarea la finele anului trecut a lui Nicolae Ciornâi de la conducerea acesteia, şi motivele pentru care evoluţia comerţului exterior nu oferă prilejuri de optimism.

Panorama scrie astăzi despre proiectul de reconstrucţie a drumurilor în valoare de 62 de milioane de dolari pe care îl va începe o corporaţie chineză în Republica Moldova şi despre planul de dezvoltare a R. Moldova, elaborat pentru următorii trei ani și publicat recent în „Monitorul oficial”. 18 din cele 56 de proiecte mai mici conţinute în plan vizează raioanele din nord unde se intenţionează construcţia mai multor apeducte şi sisteme de canalizare.
XS
SM
MD
LG