Linkuri accesibilitate

Binele portabilCa de obicei, ecologiștii au ținut să atragă atenția. Un grup de vreo 50 de oameni separați de lumea de rînd prin statutul de militant au blocat săptămîna trecută intrarea în Parlamentul European. Apoi au arătat că pot acoperi cu vopsea și inscripii tot ce e vertical în zonă, inclusiv drapelele de stat arborate la intrarea în Palament.

Puseul public ecologist are, după cîte se pare, o cauză: ostilitatea față de energia nucleară. Ecologiștii de față și colegii lor care au absentat în ziua cu pricina nu pot înghiți noi centrale nucleare și nu pot admite redeschiderea celor vechi. De ce? Pentru că energia și, în primul rînd, deșeurile nucelare nu sînt un lucru bun. De acord. Nu sînt dar produc energie ieftină, nu poluează și nu înghit păduri.

Care e alternativa propusă de ecologiști? Centrale clasice? Nici nu poate fi vorba, pentru că și centralele clasice îi supără pe ecologiști: fum, cărbune, poluare, etc. Atunci? Ecologiștii vor energie din surse alternative și regenerabile. În spatele acestor termeni promițători și igienici se ascund centralele eoliene. Din păcate, pădurile de mori de vînt perfecționate pe care le îndrăgesc ecologiștii au un randament foarte scăzut. Adevărat, centralele eoliene satisfac orgoliile ecologiste dar nu pot satisface nevoile energetice elementare ale unui oraș, regiuni sau țări (cu excepția cazului în care respectiva țară acceptă să se tatueze cu milioane și zeci de milioane de stîlpi eolieni).

Pe de altă parte, o pădure de elice eoliene ucide cîteva mii de păsări pe an. Ce o să zică, atunci, colegii ecologiști de la departamentul biodiversitate? În orice caz, e limpede ca apa de izvor că ecologiștii care și-au făcut numărul la Bruxelles s-au simțit bine și au plecat acasă sau spre următoarea demonstrație, convinși că sînt oameni buni și, în orice caz, mai buni decît ceilalți. Așa am aflat că binele e portabil și umblă pe stradă însoțit de pancarte.

Vezi comentarii (3)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG