Linkuri accesibilitate

Un nou cod deontologic pentru ziariști (Timpul)


Chișinău și monumetele istorice pe cale de dispariție (Moldavskie Vedemosti).


„I se ridică sau nu i se ridică lui Voronin?” este titlul editorialului lui Constantin Tănase de la Timpul cu referire, desigur, la imunitatea ex-preşedintelui. Jurnalistul se întreabă de ce procuratura a iniţiat în ajun de alegeri o procedură pe care nu o poate aduce la un final logic şi conchide că este pentru prima dată cînd nu poate să nu-i dea dreptate celui mai mincinos, cum zice Tănase, ex-preşedinte al R. Moldova, care, a spus deunăzi că totul este „un spectacol înainte de alegeri”.

Primul congres al diasporei în limba română, mai observă Timpul de astăzi, care continuă să publice seria de poveşti ale moldovenilor din Italia, cu cea a unui bărbat, Valentin, care a fost abandonat de soţie în centrul Romei pentru că o rugase să-i dea nişte bani, şi cu cea a Valentinei, care a fost nevoită să o înmormînteze pe maică-sa la telefon. Ziarul ne mai anunţă că se face un nou cod deontologic pentru jurnalişti, document ce va conţine şi un capitol special pentru protecţia minorilor.

În ajun de hram, Moldavskie Vedomosti publică un articol cu titlul „Oraş fără istorie”, în care deplînge faptul că în ultimii 20 de ani, Chişinăul a rămas fără 77 de monumente ale istoriei, iar altele vreo 150 stau şi ele să dispară.

Potrivit Panoramei, problema legată de oferirea UE şi SUA a statutului de mediatori în negocierile privind soluţionarea transnistreană ar trebui să fie soluţionată la sammitul OSCE de la Astana din decembrie, iar Economist-ul ne anunţă că în 2015, preţul de import al gazelor ar putea ajunge la 680 USD.
XS
SM
MD
LG