Linkuri accesibilitate

„Am să vin acasă cînd comuniştii o să dispară” (Timpul)


Milionari și săraci în Parlament (Panorama).


„Am să vin acasă cînd comuniştii o să dispară”, o citează Timpul pe o fostă contabilă-şefă a unui colhoz moldovenesc, care face acum menaj în Italia, unde a trecut prin diverse perepeţii, inclusiv printr-o propunere să se prostitueze. Constantin Tănase continuă tema şi scrie că multe moldovence au devenit sclave în familiile italiene nu din cauza autorităţilor de acasă, cum suntem tentaţi cel mai des să credem, ci şi pentru că „au pierdut sentimentul de demnitate umană şi naţională”. El se referă fireşte la cele care au plecat pentru a-şi schimba draperiile din casă.

Sorina Stefârţă de la acelaşi ziar, care în drum spre nu ştiu care ţară a fost nevoită din nou să zboare de la Bucureşti, nu Chişinău, pentru că un bilet de avion costă acolo de trei ori mai ieftin, se întreabă dacă autorităţile îşi imaginează cel puţin cu cît i-ar simplifica viaţa ei şi altor mii de moldoveni dacă ar liberaliza pînă la capăt piaţa avia. Cum fosta guvernare nu a fost interesată să liberalizeze acest domeniu, iar actuala a început, dar nu a dus pînă la sfîrţit acest proces, concluzia jurnalistei este că rezultatul scrutinului din 28 noiembrie va decide lucrurile, se pare, nu numai pe pămînt, ci şi în ceruri.

Mai multe ziare, printre care Panorama, Moldavskie Vedomosti şi Jurnalul de Chişinău, analizează astăzi veniturile candidaţilor deputaţi şi mesajele electorale ale partidelor. „În Parlament vor să ajungă şi milionari, şi oameni foarte săraci”, este concluzia Panoramei, iar Jurnal de Chişinău scrie că cel mai bogaţi sunt în alianţă, dar nu pentru că chiar ar fi mai bogaţi, ci pentru că îşi declară mai cinstit averile.

În Moldova Suverană găsiţi astăzi 28 de motive pentru a nu vota AIE, formulate de Igor Dodon şi, în vecinătate imediată, un interviu cu Zinaida Grecianîi lăudînd strategia pentru viitor a PCRM.
XS
SM
MD
LG