Linkuri accesibilitate

Scenarii electorale (Moldavskie Vedemosti)


O ambiţie a lui Voronin de 320 de mii de euro (Panorama).


Cinci posibile scenarii după care s-ar putea desfăşura lucruruile în urma alegerilor din 28 noiembrie sunt descrise de Moldavskie Vedomosti. Primul şi cel mai pesimist ar fi că scrutinul nu va fi validat pe motiv că cetăţenii nu se vor prezenta la urne. Al doilea – configuraţia noului legislativ va rămîne aceiaşi, după care urmează şi trei scenarii mai optimiste, cum crede publicaţia - fie va învinge PCRM-ul, fie partidele din AIE, fie în parlament vor ajunge şi alte partide pe masură să schimbe raportul de forţe.

Panorama continuă să se uite peste averile declarate de concurenţi şi constată că printre ei sunt 15 milionari. Sub titlul „O ambiţie a lui Voronin de 320 de mii de euro”, ziarul publică un articol despre decizia de ieri a CEDO în cazul carierei de la Cosăuţi, prin care statul moldovenesc a fost din nou condamnat pentru abuzuri în raport cu sectorul privat.

Despre speculaţiile electorale legate de preţul la gazele naturale scrie astăzi Economist. Ion Preajcă de la această publicaţie spune că declaraţia Partidului Umanist despre faptul că justiţia ar fi anulat majorările din anul trecut ale tarifelor nu a fost decît o mistificare, întrucît Curtea Supremă de Justiţie spune că nu a dispus anularea tarfielor, aşa cum au afirmat liderii acestui partid. Din Economist mai aflăm că pretul de tranzit al gazelor ruseşti ar putea creste în curînd.

Constantin Tănase de la Timpul a citit un nou articol al lui Dan Puric pe care îl consideră „cea mai importantă voce morală din România” si scrie că a rămas zguduit de similitudinile dintre realităţile de aici şi cele de peste Prut. Avem nu numai aceiaşi istorie şi aceiaşi limbă, dar şi aceiaşi boală istorică – ne-am pierdut rostul, constată jurnalistul.
XS
SM
MD
LG