Linkuri accesibilitate

Digul salvator al idioţilor (Timpul)


Antiromânismul ca armă de propagandă electorală (Literatura și Arta).


Cine sunt sponsorii PCRM, se întreabă Timpul de astăzi. Un şomer de 23 de ani care nu ştie că a donat 250 mii lei comuniştilor, conchide ziarul. Sau alţi patru oameni simpli de la sate, angajaţi ca muncitori în firma „Moldconstructmarket” despre care se spune că ar aparţine lui Oleg Voronin, feciorul liderului PCRM, care au donat sume între 120 şi 180 mii de lei, continuă publicaţia. Dar ce crede procuratura, este următoarea întrebare pe care o lanseayă Timpul şi o lasă deschisă.

Digul salvator al idioţilor” este titlul editorialului Sorinei Stefârţă, în care jurnalista scrie că ceea ce a lansat Petkov marţi şi a reiterat şeful său de lista miercuri - precum că guvernarea ar fi aruncat în aer intenţionat digul de la Nemţeni ca să salveze de inundaţii Galaţiul nu este nici dezinformare, nici manipulare, cum cred unii. Este chiar o acţiune criminală, făcută pentru a semăna panică şi mai ales având convingerea că într-o campanie se poate totul, crede Sorina Stefârţă.

La antiromânismul ca arma propagandistică se opreşte astăzi şi Nicolae Dabija de la Literatura şi Arta, care îl critică pe Igor Dodon pentru că spune că guvernarea proeuropeană de la Chişinău ar manipula populaţia în direcţia românismului unionist. Este doar o revenire la firesc, este concluzia lui Nicolae Dabija.

„Dreptate de poliţist”, titrează Ziarul de Gardă, care ne anunţă că Rusla Saachian banuit ca ar fi fost implicat in maltratarea tinerilor dupa 7 aprilie a mai cîştigat o bătălie cu justiţia moldovenească. Şeful poliţiei criminale a CG de poliţie a obţinut de la CSJ rejudecarea suspendării sale din funcţie.

Iar Moldova Suverană trece în revista măsurile de austeritate pe care România s-a angajat să le ia în faţa FMI şi scrie – iată ce i se poate întâmpla şi R. Moldova dacă vom mai rămâne la putere liberal-democraţii.
XS
SM
MD
LG