Linkuri accesibilitate

Emilia și Zugar...


Emilia văzută de un alegător
Emilia văzută de un alegător

Am impresia că leitmotivul campaniei este amenințarea cu venirea unui Zugar (fioros, hapsîn etc. etc.)


Cu o luna de zile inaintea alegerilor parlamentare, campania electorala nu si-a gasit elementul definitoriu. Electoratul nu-si cunoaste bine candidatii, iar campania este confuza, spun mai multi analisti consultati de Europa Liberă. De ce atat de anemica aceasta campanie electorala care se desfasoara deja de o luna?, il intreb pe Vasile Botnaru, care e in legatura telefonica directa cu studioul Europei Libere de la Praga
.

Atunci cind nepoata mea Emilia nu are chef sa se spele pe dinti parintii o sperie cu un pesonaj care se numeste Zugar. Ei, am impresia ca laitmotivul campaniei este amenintarea cu venirea unui Zugar (fioros, hapsin etc. etc.), folosita cu predilectie de concurentii creditati cu cele mai mari sanse. De fapt nu e nimic nou, daca ne amintim de caietele (galbene si verzi) de anul trecut in care erau descrisi balauri care au mincat economia. Campania a trecut, ispravile balauresti nu au fost probate iar presupusii balauri sunt cetateni cuviosi cu acte in regula.

Dupa 7 aprilie cineva insista pe refrenul ca atunci ar fi fost o lovitura de stat. Si chiar de nu-i probata versiunea, o vehiculeaza ca pe o mantra fara drept de tagada. Mai nou avem o noua sperietoare, ca altfel nu o putem lua daca nu e probata de institutii abilitate. Cica inundatiile de la Cotul Morii ar fi fost provocate deliberat de români si punctum. Probele artistice se anexeaza intr-un documentar electoral. Si uite asa ajungem sa traim impreuna suspectindu-ne unii pe altii ca intr-o familie in care cineva smintineste oalele din debara, dar cum nu e prins toti se uita unii la altii chioris.
Previous Next

XS
SM
MD
LG