Linkuri accesibilitate

Cine va fi succesorul lui Voronin ? (Timpul)


„PR construit pe tragedii omeneşti” (Panorama).


Cine-l va succede pe Voronin - Dodon, Muntean sau Grecianâi?, se întreabă în Timpul de astăzi Constantin Tănase. Lucrurile vor deveni clare după alegeri, este concluzia sa, trasă nu înainte de a le contura celor trei câte un portret din punctul de vedere al şanselor de a-l face pe Voronin să-i prefere. Muntean este considerat în sânul partidul prea carierist şi ultraradical ca să iasă primul în această competiţie, Grecianâi este şi ea manipulată de radicalul Tkaciuc, iar Dodon, spre deosebire de primii doi care aşteaptă cuminţi decizia şefului, încearcă să preia iniţiativă şi merge cu asta pe muchie de cuţit, crede Constantin Tănase, pentru că la Voronin acest joc se numeşte trădare.

Pavel Păduraru, care de câteva săptămâni relatează de pe paginile Timpului istoriile unor gastarbeiteri moldoveni din Italia, a dat în sfârşit de unul care spune că se întoarce definitiv acasă. Jurnaliştii de la Timpul scriu de asemenea că au discutat cu unii locuitori ai Nemţeni-ului care apar în filmuleţul propaganduistic al agenţiei Omega si aceştia ar fi absolut indigrnaţi de felul cum li s-au interpretat spusele in acel film.

Banii Franzelutei pleacă în offshore-uri, este un titlu din Jurnal de Chişinău, fiind vorba despre o investigație a jurnalistei Mariana Raţă care afirmă că aproape 3 milioane de dolari au ajuns anul trecut pe conturile unor astfel de firme din Panama, Insulele Virgine Britanice si Balize ai caror proprietari sunt necunoscuti. Banii ar fi fost oferiti pentru servicii fictive de intermediere a importurilor de grâu din Ucraina, conchide jurnalista. Tot din acest ziar aflăm că unii sponsori fictivi ai PCRM dau inapoi, iar ziarul găseste in schimb altii gata sa recunoasca ca nu au donat nici un ban PCRM-ului desi figureaza in lista de sponsori ai acestui partid.

„PR construit pe tragedii omeneşti” este un titlu al unui articol din Panorama, in care se afirma că în Moldova devine tradiţie să se obţină devidende politice din moartea unor cetăţeni. Se dă exemplul „7 aprilie”, dar şi cel mai recent al inundaţiilor - ambele folosite pe larg in campanii electorale.
XS
SM
MD
LG