Linkuri accesibilitate

Casele de la Nemțeni și campania electorală (Panorama, Moldavskie Vedomosti)


„Vin tancurile?” (Timpul).


Evenimentul de ieri de la Nemţeni, unde a avut loc o ceremonie de dare în exploatare a primelor case noi pentru sinistraţi constituie tema centrală din două publicaţii, Panorama şi Moldavskie Vedomosti. Ambele îl critică pe premierul Filat pentru că cu acest prilej şi-ar face campanie. Panorama scrie că mânat din urmă de alegeri, premierul ar fi dat în exploatare case nefinisate de fapt, iar Moldavskie Vedomosti spune pe şleau – liderul liberal-democraţilor utilizează resursa administrativă pentru a ridica raitingul partidului său.

Moldova Suverană se ia astăzi de rectorul UTM, Ion Bostan, care a devenit o ţintă tot mai deasă a publicaţiei după ce a aderat la partidul premierului. Ziarul afirmă astăzi, prezentând şi o confirmare în scris semnată de cel cu jalba în proţap, că rectorul ar fi luat în 2008 mită de 1200 de dolari de la un cetăţean pentru a o înscrie la studii pe soţia acestuia.

O altă ţintă a publicaţiei este jurnalista Natalia Morari care a dedicat filmului propagandistic al agenţiei Omega o întreagă emisiune şi a avut invitaţi ce l-au calificat drept manipulare curată. Ziarul nu jeleşte calificative din cele mai urâte pentru a o taxa pe Natalia pentru asta.

„Vin tancurile?” se întreabă în Timpul Nicolae Roibu, care indignat de un pichet de la guvern organizat ieri de PSD, amiteşte cititorilor despre faptul că Şelin, liderul acestui partid, este cel care la fiecare 9 mai aduce tancuri sovietice în faţa cinematografului său, că a cerut înlocuirea tricolorului şi statut de a doua limbă de stat limbii ruse. Roibu a aruncat o privire şi peste programul acestei formaţiuni. Constituirea colhozurilor de tip nou este doar una din postulatele pe care le-a găsit jurnalistul în acest program.

Şi câteva titluri din Economist. Economia globală va scădea din nou puternic, scrie ziarul pe primele pagini şi continuă - preţul energiei procurate de la Cuciurgan va rîmâne nemodificat până în martie, industria vinicolă - în declin şi băncile se feresc să crediteze tinerii.
XS
SM
MD
LG