Linkuri accesibilitate

Sondajele de opinie și atleții electorali


Atleții se vor vedea siliți să pună mîna pe haltere și să probeze capacitățile declarate.


Compania Sociologica „CBS-Axa” a prezentat rezultatele unui sondaj de opinii la tema alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. Ce spun sociologii, aflam de la Vasile Botnaru, care e in legatura telefonica directa cu studioul de la Praga.

Daca ar fi comparam formatiunile cu niste atleti, halterofili, sa zicem, apoi pina acum acestia si-au etalat muschii, vestimentatia mulata pe corp si eventual parfumul cu care s-au dat ca sa impresioneze majoretele din tribunele pentru spectator.

De acum incolo, dupa ce vor apare tot mai multe sondaje de opinie, se vor vedea siliti, atletii, sa puna mina pe haltere si sa probeze capacitatile declarate. Acei care pretend ca pot evolua in categoria greilor vor trebui oricum sa se raporteze la estimarile sociologice.

La lansarea sondajelor electorale multa lumea se intreaba daca sau in ce masura influenteaza sau nu rezultatele acestor cercetari intentiile de vot? Cine se apuca sa afirme ca stie cu exactitate ce anume ii determina pe oameni sa ia decizii in timpul campaniei sau pe finalul acesteia, ar trebui sa stie si formula chimica ce ii face pe oameni sa se indragosteasca.
XS
SM
MD
LG