Linkuri accesibilitate

Cu cine vor vota bătrînii ? (Timpul)


BNM anticipează o creștere cu 15% a prețului gazelor naturale (Economist)


Cu cine vor vota bătrânii pe 28 noiembrie, se întreabă Constantin Tănase în Timpul de astăzi. Editorialistul nu are un răspuns, dar scrie că deşi a trecut de vârsta liceenilor naivi, crede la modul sincer şi patetic că, de data aceasta, ei vor vota cu mintea cea de pe urmă, punând punct unei perioade prea lungi de instabilitate politică şi socială.

Editorialistul îi dă o replică şi comunistului Mark Tkaciuc care a anunţat ieri că va acţiona în judecată Timpul pentru că ar fi publicat o scrisoare ce, aşa cum afirmă Tkaciuk, nu i-ar aparţine. Este vorba despre scrisoarea adresată liderului său de partid în care Tkaciuk i-ar sugera cum să-i înfrângă şi să-i discrediteze pe oponenţii săi Vlad Filat şi Marian Lupu. Tkaciuk pretinde că scrisoarea a fost inventată de Timpul, iar ziarul, la rându-i, scrie că acesta făcea mai bine dacă nu reacţiona, pentru că cine se scuză, se acuză, argumentează eufemistic ziarul.

Moldavkie Vedomosti
continuă să fie preocupat de tratatul de frontieră moldo-român semnat acum două zile de premierul Filat la Bucureşti. Unionistul Filat, astfel îşi întitulează ziarul articolul la această temă, în care îi mai reproşează premierului dorinţa de a-şi asuma meritele Alianţei din care face parte.

Panorama îşi continuă preocuparea faţă de activitatea Căii Ferate a Moldovei pe timpul în care întreprinderea era condusă de un apropiat al liderului comunist, Miron Găgăuz. Ziarul sugerează că întreprinderea ar fi fost gestionată fraudulos, iar acum Găgăuz ar vrea să se salveze de pedeapsă prin intermediul imunităţii parlamentare. Ziarul atrage atenţia cititorilor că acesta figurează cu numărul de ordine 18 pe lista electorală a comuniştilor.

Piaţa de asigurări resimte din nou gustul creşterii, BNM anticipează o creştere cu 15 % a preţului gazelor naturale şi cât de uşor este să faci afaceri din R. Moldova, sunt câteva titluri din Economist-ul de astăzi.
XS
SM
MD
LG