Linkuri accesibilitate

„Moldova fără Voronin, Filat, Ghimpu, Lupu, Urechean?” (Timpul)


Un interviu cu clericul rus Andrei Kuraev pe tema extremismului religios în Moldova.


Singurul ziar care iese de sub tipar luni este Timpul. Iar titlul-întrebare pe care l-am remarcat în primul rând - „Moldova fără Voronin, Filat, Ghimpu, Lupu, Urechean?” Nu, răspunde Constantin Tănase, pentru că după scrutinul repetat din 28 noiembrie vom ajunge axact acolo de unde am pornit, este concluzia editorialistului. Nu sunt Casandra din mitologie, continuă el, dar am motive să cred că în luna decembrie, când toată Europa creştină va intra în sărbătorile de Crăciun, R. Moldova va intra într-o nouă comedie politică, care ar putea duce la răspturnări spectaculoase de situaţie. „Ne putem pomeni martori ai unor regrupări politice cu totul neaşteptate şi la formarea unei guvernări ce nu va reflecta deloc voinţa electoratului”.

Timpul ne mai anunţă că astăzi vor fi date în exploatare 76 de case pentru sinistraţi în Cotul Morii, iar lui Gheorghe Budeanu i se pare că prin această toamna frumoasă Dumnezeu parcă îşi toarnă toată dragostea peste moldoveni pentru a-i ajuta să-şi pună la cale gospodăriile. Jurnalistul mai crede că moldovenii ar trebui să-i răsplătească cumva pe Dumnezeu pentru asta, de exemplu cu un „Noapte bună” spus comuniştilor în alegerile din 28 noiembrie.

Mai găsiţi în Timpul un omagiul adus deţinutului politic din perioada sovietică, unuia dintre fondatorii mişcării de eliberare naţională Gheorghe Ghimpu, fratele preşedintelui interimar, la 10 ani de la trecerea sa în nefiinţă, şi promisul interviu cu clericul rus Andrei Kuraev, care i-a supărat recent pe cei din „Sf. Matrona” pentru că i-ar fi numit sectanţi.
XS
SM
MD
LG