Linkuri accesibilitate

Studenții la alesul grîului de neghină


Din răspunsurile studenților aș putea construi un scut antirachetă care să poată sa fie utilizat împotriva politicienilor mincinoși.


Arena politica este un loc unde aroma înselăciunii nu lipseste niciodată. Afirmatiile cu privire la viitor sunt deseori percepute de către rivalii politici ca având intentia de a păcăli, mai ales în timpul campaniilor electorale. Cum deosebesc studentii minciuna de adevar, il intreb pe Vasile Botnaru care e in legatura telefonica directa cu studioul Europei Libere de la Praga
.

Chiar si studentii care se considera a fi o categorie suficient de dotata ca sa poata detecta promisiunile desarte, cel mai des dau neputinciosi din umeri in fata avalansei de fagaduieli neacoperite. Sau sunatoare, ca si coada sarpelui cu clopotei. Discernamintul si intuitia cedeaza ca un aparat pentru masurari fine ajuns in bataia arcului voltaic.

Ii ajuta mai curind cursurile de la facultate. Astfel mi-am dat seama care dintre ei face istorie – pentru ca se uita la trecutul concurentilor, care este la stiinte exacte, pentru ca ar compara cifrele, si care face cursuri de psihologie, pentru ca se iau mai curind dupa gesturile nonverbale, mimica si priviri.

Ei bine, din raspunsurile pe care le-am adunat la citeva universitati din capitala probabil as putea construi intr-un final un scut antiracheta care sa poata sa fie utilizat impotriva politicienilor mincinosi. De altfel, o organizatie nonguvernamentala, Acces info, tocmai face o astfel de educatie electorala, instruindu-i pe oameni cum sa citeasca programele electorale, adica cum sa aleaga … griul de neghina.
XS
SM
MD
LG