Linkuri accesibilitate

Nou sondaj electoral CBS AXA


Ion Jigău (CBS AXA)
Ion Jigău (CBS AXA)

Ion Jigău: „Cert este că pentru PLDM se manifestă o modificare semnificativă”










Europa Liberă: CBS Axa a anunţat că noul sondaj confirmă rezultatele cercetării precedente, dar atestă şi nişte mişcări de trupe, cum ar fi zis centurionii lui Ştefan cel Mare.


Ion Jigău: „Semnificative sunt schimbările numai pentru PLDM. Pentru PCRM nu sunt semnificative schimbările. Adică s-ar putea ca el să fi stagnat la acea dată, la care am anunţat noi data trecută. Pur şi simplu avem o eroare. Celelalte partide la fel, diferenţele nu sunt atât de mari. Adică, ar putea să fie pur şi simplu o stagnare acolo. Cert este că pentru PLDM se manifestă o modificare semnificativă. Atâta putem afirma cu certitudine.”

Europa Liberă: Atunci când stabilesc posibila împărţire a voturilor, cercetatorii de la CBS Axa operează în exclusivitate cu preferinţele celor care au decis deja, că numaidecât vor merge la vot şi ştiu cu cine vor vota.

Ion Jigău: „Clar că vor trece numai patru partide, le vedeţi care. În ceea ce priveşte nemijlocit, ce vor scoate ei din urne, va fi în funcţie de prezenţa la vot, de încă ce vor face partidele în aceste zile care au mai rămas.”

L-am întrebat pe Ion Jigău, care dintre recentele sondaje e pe alături de arătură, cum se spune la ţară, atunci când lasă sub prag, sau dimpotrivă, saltă peste pragul de accedere Alianţa Moldova Noastră sau Partidul Umaniştilor, condus de Valeriu Pasat. Ion Jigău a spus, că se oferă numaidecât să îmi răspundă la această întrebare în ziua de 29 noiembrie. De altfel, CBS AXA s-ar putea să desfăşoare şi un exit poll, adică un sondaj la ieşire din secţiile de votare, dacă finanţatorii vor avea fonduri pentru această cercetare.

XS
SM
MD
LG