Linkuri accesibilitate

Moldova a învins comunismul (Timpul)


Cetăţenii RM au identificat o alternativă sigură comunismului – Integrarea Europeană.

Înarmat cu rezultatele exit-poll-urilor, Timpul titrează: Moldova a învins comunismul. Trei dintre partidele component ale AIE şi-au reconfirmat susţinerea electoratului şi vor avea posibilitatea să guverneze în RM în următorii patru ani, scrie ziarul.

Dar, continuă Sorina Stefârţă, să nu uite aceste partide că ieri la Moscova a fost frig, la Roma a plouat torenţial, iar în nordul Italiei oamenii au stat în rând şi zăpadă ca să le dea votul. “Aveţi grijă ce faceţi cu votul lor, altminteri – un nou întuneric”, conchide jurnalista.

Un alt articol din acest ziar ne anunţă că studenţii au votat în număr foarte mare, ca niciodată în aceste alegeri. Iar din editorialul lui Arcadie Gherasim se poate desprinde un alt gând – alegerile de ieri au demonstrat din nou că cetăţenii RM au identificat o alternativă sigură comunismului – Integrarea Europeană.

Din presa de pe internet, la aceasta ora matinală se pot afla rezultatele obţinute după procesarea a 87 la sută din buletine – 41 pentru PCRM, aproape 28 pentru PLDM, 13 pentru PD si 8 pentru PL.

Acestea sunt datele culese la ora 5 dimineaţa de stireazilei.md, care însă îl citează pe Vlad Filat cu declaraţia de după ora 21, când s-au făcut publice exit-poll-urile – ”incredibilul poate să se realizeze în Moldova”.

Moldova a ales calea spre UE, este un titlu de pe hotnews.md, şi un altul – Primii paşi ai AIE trebuie să fie uniţi, îl citează publicaţia pe fostul preşedinte moldovean Petru Lucinschi.
XS
SM
MD
LG