Linkuri accesibilitate

9.03 - București: Guvernul reacționează la criticile din presă


„Nu vrem ca presa să sufere” a declarat premierul Adrian Năstase, dar legea secretului este o condiție pentru aderarea la Nato.


9 martie 2001

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; reporter: Andreea Pora).

Guvernul reacționează la criticile din presă.

„Nu vrem ca presa să sufere” a declarat premierul Adrian Năstase la teleconferinţa săptămânală cu prefecţii, referindu-se la criticile apărute în presă după adoptarea legii secretului de stat. „Îi vom cere preşedintelui Ion Iliescu să analizeze legea cu atenţie” a mai declarat Năstase.

Premierul a precizat că adoptarea legii este o condiţie pentru aderarea la NATO şi Uniunea Europeană dar că poate fi, la nevoie, modificată. Informaţie respinsă de reprezentantul UE la Bucureşti care a spus că din contra, Bruxelles-ul cere adoptarea unei legi a accesului la informaţii de interes public.

Premierul s-a declarat îngrijorat şi de faptul că s-au înmulţit criticile din presă la adresa guvernului şi a cerut prefecţilor să facă şi o analiză la nivel local.

O echipa PDSR a analizat presa si a constatat că cele mai multe critici la adresa guvernului apar în cotidianul „Curentul”, urmat de „Cotidianul” şi „România liberă”.

Premierul s-a arătat foarte iritat de speculaţiile din presă pe marginea unei eventuale demisii a ministrului de finanţe Tănăsescu. Acesta va prezenta într-o săptămână bugetul de stat, a mai precizat Năstase. Şi cum va fi un buget de austeritate, premierul a cerut încheierea restructurării în ministere şi administraţia locală. Mai exact reducerea personalului cu 30%.
XS
SM
MD
LG