Linkuri accesibilitate

Vox pop Chișinău


Locuitori ai Chișinăului la microfonul Europei Libere.


Pornind de la discuţia cu Alexei Dimitrov, Europa Liberă a căutat să afle de la chişinăuieni ce le-ar plăcea să schimbe în oraşul Chişinău?

„Drumurile stricate, gunoi în jur, placatele de reclamă prea multe”.

Europa Liberă: Dar cine se face vinovat?

„Lipsa de responsabilitate a oamenilor din jur”.

Europa Liberă: Dar ce poţi face tu ca oraşul tău să arate altfel?

„Să ne purtăm şi noi civilizat şi să aratăm la alţii că putem să îl păstram şi să avem grijă de dânsul”.

„Sunt unele zone ale oraşului în care chiar nu se acordă nici cea mai mică atenţie, murdar, gunoi chiar în regiunea în care trăiesc eu. În orele de vârf traficul chiar e foarte, foarte prost gestionat exact. Locuri de parcare sunt foarte înguste şi maşinele sunt parcate pe ambele părţi ale străzilor ceea ce este foarte, foarte rău”.

„Nu ai pe unde merge ca în calitate de pieton, urne tot nu-s, urna ca atare macar peste 50 de m trebuie să fie, dar aşa nu-i, placate publicitare tot deja sunt multe”.

„Nu aş zice că tare e bine aşa multe publicităţi, lumea îmi pare că şi aşa e informată şi strică aspectul îmi pare că, a oraşului”.

„Parcurile nu sunt atât de bine amenajate pentru tineri. Dacă să luăm din punct de vedere ecologic, atunci noi purtăm o mare parte din vină, pentru că nu suntem conştienţi de faptul că nu suntem atenţi, nu avem grijă de oraşul nostru”.

„Noi singuri suntem vinoveţi”.

Europa Liberă: Dar ce putem noi face ca el să arate mai bine?

„Trebuie să păstrăm curăţenia trebuie să ne stimăm unul pe altul, să nu ne călcăm în picioare aşa cum fac alţii”.

„În primul rând să ne debarasăm de mentalitatea sovietică. Că noi suntem obişnuiţi cineva să ne comande şi no să ieşim să facem curat. Trebuie să ne învăţăm singuri să facem curat şi să păstrăm curăţenia, atunci totul va fi normal”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG