Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul


Invitata rubricii este Valentina Basiul, redactor-şef adjunct la ziarul „Adevărul”.


Valentina Basiul: „În ediţia de mâine încercăm să analizăm consecinţele alegerilor de duminică, întrucât nu avem nici până la această oră rezultate cât de cât finale. Reporterii „Adevărul” au constat că rezultatele scrutinului ar putea duce la anticipate care s-ar solda şui cu consecinţe dramatice pentru actuala Alianţă. Potrivit analiştilor coaliţia aflată la guvernare a primit un duş rece, iar certurile din interiorul ei au făcut ca electoratul prodemocrat să iasă mai puţin la alegeri, o recunoaşte chiar şi d-nul Ghimpu, într-una din declaraţiile de astăzi.


Un ziar în fiecare seară: Adevărul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct



Un alt articol la subiectul electoral e o analiză, care încearcă să afle de ce există o eroare aşa de mare între exit-poll şi datele parţiale pe care le avem. Ca şi în noiembrie anul trecut, sociologii dau vina pe electorat care s-ar abţine să spună adevărul. De asemenea, mai dau vina şi pe partidele care încearcă să facă propagandă negativă contra acestor sondaje la ieşirea de la urne.

Un alt articol din ziarul de mâine, ”Federaţia Rusă forţează un nou plan Kozak”, se referă la declaraţiile ministrului de Externe Al Rusiei, Lavrov. Reporterii „Adevărul” au stat de vorbă cu mai mulţi în problematica transnistreană şi politica externă care susţin că se întâmplă nişte mişcări tectonice acum la nivel de negocieri pe problema transnistreană.

Un alt articol se referă la o investiţie a unui moldovean în Federaţia Rusă. Vasile Drăgan va investi într-o vinărie la Sankt-Petersburg 85 de milioane EURO. Experţii contactaţi de noi susţin că piaţa din Federaţia Rusă este cu mult mai mare, adică e o piaţă de desfacere mai sigură decât Moldova şi o astfel de investiţie ar evita riscul eventualelor restricţii din partea binecunoscutului Onişcenco.”
XS
SM
MD
LG