Linkuri accesibilitate

Pregătiri pentru turul doi în capitală


Pentru a calma spiritele în societate, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a sfătuit concurenţii să meargă în judecată, dacă au probe convingătoare.


Candidatul comunist Igor Dodon promite să obţină fotoliul de primar al capitalei, fie în turul doi, fie în judecată.


Pregătiri pentru turul doi în capitală
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link directIgor Dodon: „Echipa noastră examinează posibilitatea de a se adresa în judecată pentru anularea votării pentru unele sectoare cred ca în timpul apropiat aceste solicitări vor fi depuse în judecată.”

Iar dacă nu va reuşi să-şi revendice victoria prin judecată, candidatul PCRM se arată încrezător că va reuşi să câştige în turul doi în faţa lui Dorin Chirtoacă.

Igor Dodon: „Pot să vă asigur că va fi o campanie la fel de profesionistă ca şi în primul scrutin. Noi deja avem majoritatea în Consiliul municipal, acesta este un factor extrem de important. A mai rămas un mic detaliu, cel puţin acelaşi rezultat ca cel din 5 iunie. Şi el va fi cel puţin ca acesta, ceea ce arată în plus două procente la mine. ”

De de altă parte, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu acuză comuniştii că ar fi cumpărat mii de voturi în capitală pentru a câştiga scrutinul.

Mihai Ghimpu: „CEC-ul de la început avea intenţie bună ca cabinele de vot să fie transparente. Iată, dovadă, iată şi mobilul, că aici încă trebuia să se demonstreze că nu cu un mobil au fotat 10 sau 20 , dar fiecare cu mobilul său. Şi astfel comuniştii au obţinut procentul care îl au de aceea nu coincide cu procentul de la exit-poll.”

Totuşi, Mihai Ghimpu este convins că Dorin Chirtoacă va câştiga în turul doi şi va reuşi să conducă eficient capitala chiar cu o majoritate comunistă în consiliul municipal.

Mihai Ghimpu: „Noi suntem siguri că vom câştiga în turul doi, funcţia de Primar General şi sunt sigur că vom avea un Consiliul funcţional care va ajuta Primarul General să realizeze proiecte şi împreună vom face lucruri bune pentru cetăţenii municipiului.”

Pentru a calma spiritele în societate, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a sfătuit concurenţii să meargă în judecată, dacă au probe convingătoare.

Iurie Ciocan: „Alegeri repetate ori declararea alegerilor nule este o competenţă exclusivă a organelor de judecată. Daca dânşii au suficiente intenţii de a face acest lucru, calea legală este expres deschisă”.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG