Linkuri accesibilitate

România și opoziția socialistă de tip „caviar” (România liberă)


Informații despre programul moldovenesc de atragere în țară a specialiștilor formați în universități străine (Evenimentul zilei).
Evenimentul zilei prezinta programul de atragere in tara a tinerilor moldoveni care studiaza in strainatate. Informatia este preluata cu citarea agentiilor Moldpres si respectiv Agerpres si descrie prima etapa a proiectului finantat din bani europeni: 15 tineri moldoveni specializati in universitati straine in domenii precum economie, finante, management si merketing, stiinte juridice si relatii internationale, primesc timp de șase luni o subventie de 200 de euro daca se angajeaza in Republica Moldova.

Cinci dintre ei au ales institutii de stat, iar zece – din domeniul privat. De asemenea, 13 si-au gasit locul de munca potrivit in Chisinau, ceilalti doi in raioanele Soroca si Edinet. Programul va continua in acest an cu sustinerea altor 15 tineri specialisti, explica Evenimentul zilei.

Mai multe comentarii din presa de azi se ocupa de calitatea politica a opozitiei din Romania. Editorialul Romaniei libere arata, de pilda, ca opozitia socialista, condusa de Victor Ponta, este una de tip „caviar”. Tanarul lider al PSD are aceeasi inclinatie catre lux si acumularea averii ca si predecesorul sau Adrian Nastase.

O recenta investigatie a fiscului dovedeste ca parte din contractele unor giganti economici precum termocentralele Turceni si Rovinari au platit bani care s-ar fi putut duce si in buzunarele lui Victor Ponta si al apropiatilor lui, precum Dan Sova. Aceste lucruri trebuie insa dovedite si nu pot fi dovedite cata vreme opozitia refuza sa sustina proiectul de lege prin care averea nejustificata trebuie confiscata. „O revenire la putere a socialistilor caviar ar pune sub semnul intrebarii Departamentul National Anticoruptie sau ar transforma aceasta procuratura anticoruptie intr-un instrument politic” – se mai arata in editorialul Romaniei libere.

Intr-un scurt interviu acordat publicatiei saptamanale Catavencii, Mircea Mihaies explica de ce nu sustine opozitia din Romania, adica Uniunea Social-Liberala: „In general nu cred in nicio opozitie, devreme ce e formata din politicieni. USL nu e decat alianta carnivora intre indivizi care nu vor altceva decat mentinerea Romaniei in starea de subdezvoltare, haos si insuportabila tensiune morala”. Mircea Mihaies mai spune in Catavencii ca pretuieste la presedintele Traian Basescu existenta unui proiect politic; de asemenea, considera ca premierul Emil Boc a facut tot ceea ce se putea face in acest moment, din pozitia sa.
XS
SM
MD
LG