Linkuri accesibilitate

Alianța DA (Dreptate și Adevăr) este unica viabilă (M. Cărtărescu/Adevărul)


Tactici prezidențiale de smulgere din blocaj a Partidului Democrat Liberal (România liberă).




Dupa un interviu in care si-a exprimat voalat disponibilitatea de a suspenda razboiul cu presedintele Traian Basescu, omul de afaceri Dinu Patriciu isi republica astazi cateva consideratii in spatiul de comentarii de la Adevarul, ca prima mutare intr-o partida de sah la care ar urma sa-i stea in fata Traian Basescu. Magnatul de la Rompetrol si de la Holdingul Adevarul reia ideea ca relansarea economica nu se poate face decat prin scaderea poverii fiscale, prin retragerea statului din rolul de actor in economie in acela de simplu mediator. Intr-un post scriptum la articol, Dinu Patriciu promite ca va reveni cu un veritabil program de guvernare.


Revista presei bucureştene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:54 0:00
Link direct



La acel interviu cu Dinu Patriciu din Evenimentul zilei sunt deja comentarii aprinse. Mircea Cartarescu isi expune pozitia in acelasi cotidian, intr-un editorial care va aparea in varianta integrala abia maine, dar din care aflam deja esentialul: alianta dintre socialisti si liberali este nefireasca, singura alianta logica este cea care a guvernat dupa 2004, intre liberali si democrati-liberali, si ea a fost distrusa chiar de liderii politici. Alianta DA (Dreptate si Adevar) este unica viabila si n-o pot reconstrui, peste capul lui Victor Ponta si Crin Antonescu, decat Traian Basescu si Dinu Patriciu, considera Cartarescu.

In Romania libera, Cristian Campeanu selecteaza alte simptome ale tacticilor prezidentiale de smulgere din blocaj a Partidului Democrat Liberal. Asa cum atunci cand a fost de anuntat taierea a 25% din salariile bugetarilor anuntul public l-a facut presedintele Basescu si nu premierul Emil Boc, acum, cand se anunta ceva mariri de salarii pentru bugetari, o face un fost consilier al presedintelui, recent desemnat ministru al muncii: Sebastian Lazaroiu si nu Emil Boc!

Explicatia ar fi ca daca poate exista o reconciliere intre bugetari si Partidul Democrat Liberal, atunci sociologul Lazaroiu, ministru al muncii, e cel mai calificat sa o coordoneze. Si Lazaroiu pune pe tava o eventuala scadere a poverii fiscale, in speta a contributiei la asigurarile sociale, ceea ce va fi o usurare si pentru angajatorii romani, nu doar pentru angajati, se mai arata in Romania libera.
XS
SM
MD
LG