Linkuri accesibilitate

Scenarii cu Dinu Patriciu (Evenimentul zilei)


Dificultăți la Chișinău cu organizarea aniversării independenței (Agerpres).



Costurile ceremoniilor care vor marca 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova este unul din subiectele presei de la Bucureşti. Tania Radu, cu o scurtă revistă a presei:

Cotidianul Evenimentul zilei preia o stire a agentiei Agerpres privind dificultatile guvernului de la Chisinau in organizarea sarbatorii nationale de la 27 august. Pentru ca se implinesc 20 de ani de la declararea independentei Republicii Moldova, autoritatile ar dori un program deosebit, inclusiv realizarea unui film documentar, a unor spoturi publicitare sau programarea unor conferinte si seminare peste hotare.


Revista presei bucureştene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00
Link direct



Problema este ca din cei 900 000 de euro necesari, lipsesc o treime. Ministerul Culturii nu a putut pune 60 000 de euro pentru manifestarile artistice care ar avea loc in Piata Marii Adunari Nationale. In aceste conditii, se mai arata in Evenimentul zilei, guvernul Filat a facut apel la zeci de agenti economici sa ofere contributii pentru 27 august. Este deocamdata stiut doar ca un mare operator de telefonie mobila va sponsoriza un foc de artificii.

In presa de la Bucuresti, o postare pe blogul jurnalistului Stelian Tanase a aruncat pe prima pagina a ziarelor zvonul ca Dinu Patriciu ar putea fi favoritul lui Basescu la postul de prim ministru. Patriciu neaga, dar comentatorii nu tin cont si merg mai departe cu interpretarile.

In Evenimentul zilei, Adrian Patrusca descopera cel putin doua impedimente: Romania are un acord cu Fondul Monetar International, iar Patriciu s-a exprimat constant impotriva prevederilor din aceasta intelegere. Pe de alta parte, cine ii garanteaza presedintelui Traian Basescu ca nu se va arde cu Patriciu asa cum a patit cu liberalul Calin Popescu Tariceanu?

Scenarii se fac si in jurul numelui lui Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului. Acesta s-a instalat in post dupa o candidatura ca independent, dar ulterior a revenit alaturi de social-democratii din care provenea. Ce il face interesant pe edilul politician este buna strategie de marketing, arata Gabriel Bejan in Romania libera. Recent, a finalizat doua proiecte incepute de alti primari – pasajul Basarab si Stadionul national Lia Manoliu – si culege din plin roadele de popularitate.

Sondajele arata ca 58% dintre bucuresteni il apreciaza, iar politicienii de diverse culori incep sa se poarte cu el cu precautii. Gabriel Bejan tine sa reaminteasca insa ca nu e decat un ambalaj stralucitor, sub care au ramas intepenite problemele dintotdeauna ale bucurestenilor: cainii vagabonzi, lipsa locurilor de parcare, centrul vechi tot plin de gropi, cladirile cu bulina rosie tot neconsolidate, dar si cheltuieli de 28 de ori mai mari decat la Budapesta pentru dezinsectie.
XS
SM
MD
LG