Linkuri accesibilitate

Aveam gînduri sărace care trebuiau schimbate în cele bogate...


Sergiu Pleşco: „Timpul de acţiune este acel prezent.”






La Librăria din Cartier, Alla Ceapai în discuție cu Sergiu Pleșco, managerul unei companii de vînzare de ferestre.

Sergiu Pleşco: „Să citeşti cărţi este foarte important pentru că doar cărţile ne informează şi ne ajută să ne schimbăm din interior pentru a putea realiza gîndurile, toate dorinţele, aspiraţiile personale, cărţile ne dau soluţii la tot ce avem nevoie în viaţă.

Ultima carte care am citit-o eu este scrisă de Robert
Sergiu Pleșco

Kiyosaki, autor american, se numeşte „Tată sărac, tată bogat”. În carte se explică principiile de gîndire a oamenilor bogaţi şi a oamenilor săraci. Pur şi simplu fiecare om are realitatea sa. Realitatea fiecare om o capătă din copilărie, din experienţă, din educaţie, din anturajul în care este.

De exemplu, dacă el este într-un anturaj sărac, gîndirea este la fel săracă şi el trebuie să depună efort ca să vadă cum gîndesc oamenii bogaţi, cum procedează, ce citesc, ce fac în viaţă oamenii bogaţi pentru ca să devină şi el la fel. Aceasta ne ajută pentru cei săraci care vor să devină bogaţi să se detaşeze de gîndurile lor, pentru că sunt gînduri sărace şi gînduri bogate.”

Europa Liberă: Tu cînd ai citit cartea te-ai regăsit printre oameni care gîndesc „sărac” sau „bogat”?

Sergiu Pleşco:
„Eu nu pot să spun că m-am regăsit în unul dintre aceste tipuri de oameni. Pot spune cu siguranţă că aveam gînduri sărace care trebuiau schimbate în cele bogate. Şi asta a fost cartea care m-a încurajat, mi-a dat putere să-mi deschid afacerea personală.”

Europa Liberă: Care este personajul, care a devenit un model pentru tine, pentru că ai şi tu o afacere?

Sergiu Pleşco:
„Chiar autorul cărţii, prin exemplu său, prin greşelile sale, prin metodele cum el aplica, cum el proceda în diferite situaţii. La început el avea o afacere de portmonee, care i-a adus un succes foarte mare, ca afacerea asta el a cîştigat primul milion, dar din cauza că nu ştia pînă la urmă, principiile de organizare şi conducere a unei afaceri, aceasta a eşuat. Comunicînd cu tatăl prietenului din copilărie, care este în carte tatăl bogat, comunicînd cu el a învăţat şi a deschis mai multe afaceri.”

Europa Liberă: Care este legitatea sau fraza din carte care ţi s-a întipărit în minte?

Sergiu Pleşco:
„Timpul de acţiune este acel prezent. Doar în prezent acţionînd, putem obţine ceva în viitor.”
XS
SM
MD
LG