Linkuri accesibilitate

„Cea mai mare organizație caritabilă din România aparține Bisericii catolice” (România liberă)


Românii increduli față de criza financiară (Evenimentul zilei).




Românii nu prea dau crezare asigurarilor ca noua criza mondiala nu va scufunda economia tarii. Un comentariu din Evenimentul zilei, semnat de Mircea Marian, arata chiar ca premierul Emil Boc doar ar fi pacalit pana acum criza. El ar fi facut cateva reforme majore, doar toate reversibile daca vine la guvernare o grupare politica populista. In plus, firava crestere economica a Romaniei vine dintr-o neasteptata explozie a exporturilor, care s-ar putea stinge pe masura ce Germania, Franta sau Italia ar intra in recesiune. Ce ar fi tinut de cald cu adevarat ar fi fost o crestere economica bazata pe consumul intern, or statisticile arata ca tocmai acest indicator se comprima sever in ultima vreme – se mai arata in articolul lui Mircea Marian.

Intr-un comentariu difuzat de site-ul ziare.com, Iulian Leca arata ca actuala criza trebuie privita nu atat in consecinte, cat in intelesul ei profund. Citam: „Exista o singura certitudine, care a luat nastere odata cu criza din 2008, dar pe care intreaga planeta s-a incapatinat sa refuze sa o inteleaga si sa o accepte. S-a terminat cu democratizarea luxului. Nu exista asa ceva, uitati conceptul”.

Cristian Ghinea continua sa discute in Romania libera proiectul Catedrala Mantuirii Neamului – pe care l-a acuzat in urma cu o saptamana de ambitii faraonice. A primit multe comentarii la acel text, unele dintre ele protestand chiar fata de ideea de a chestiona Biserica Ortodoxa Română ce face cu banii. „Nu orice critica este atac la Dumnezeu”- atrage atentia Ghinea. El considera ca BOR trebuie intrebata ce face cu banii publici, de vreme ce catedrala va primi o subventie foarte mare de la bugetul de stat, iar intrebarea este un exercitiu minimal de igiena publica. „Mie imi e rusine cand aflu ca cea mai mare organizatie caritabila din România apartine Bisericii catolice”, mai scrie comentatorul Romaniei libere adaugand ca sunt initiative de acelasi fel si in randul clerului ortodox, dar nu ca actiune articulata a Bisericii Ortodoxe Române.
XS
SM
MD
LG