Linkuri accesibilitate

Campania caritabilă „Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil”


Felinare zburătoare
Felinare zburătoare

O „lecţie” de caritate adresată acelor vîrstnici care uneori nu îşi dau seama cît de mult contează compasiunea şi altruismul.



Asociaţia obştească „Filocalia”, care întruneşte organizaţiile creştine de binefacere a pornit campania „Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil” de colectare de rechizite, bani şi haine pentru 200 de copii din familiile social vulnerabile. Campania a fost lansată ieri în scuarul parcului Ştefan cel Mare şi va dura pînă la 5 septembrie. Relatează Alla Ceapai.

O lecţie de caritate
O lecție de caritate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:00 0:00
Link direct


Micul fluerist care participă şi el la spectacolul de lansare a campaniei se numeşte Alexandru Grigoriţă şi are 13 ani împliniţi. El spune că împreună cu părinţii şi-a procurat deja rechizitele scolare necesare, şi după ce a văzut cît costă îşi dă seama că nu toţi copii au posibilitate să-şi procure lucrurile necesare pentru şcoală.
Alexandru Grigoriță
„Am cîntat pentru aceea ca să atrag oamenii ca să vină să doneze cîţiva bani, să ajute un copil să ajungă la şcoală nişte rechizite să aibă pentru familii mai grele.”

Irina Mamaischii de 10 ani a ales să formuleze acelaşi îndemn desenînd o casă care are viaţă doar dacă locuieşte acolo un copil. „Există aşa copii care au fost părăsiţi de părinţi şi sunt la casa de copii şi nu au posibilitatea”

Europa liberă: Şi ce putem noi face?
„Putem să-i ajutăm să donăm bani şi să le cumpărăm rechizite”, răspunde Irina Mamaischi;


Nichita Antoci şi Elena Antoci

În timp ce Nichita se fotografiază cu Mickey Mouse, mama lui, Elena Antoci, îmi spune că fiecare copil merită să meargă la şcoală: „Situaţia economică din ţară este complicată, sunt foarte mulţi copii se află la limita sărăciei. Eu am doi copii şi ştiu cît e de greu să le asiguri necesarul.”

După ce a pus nişte bani în cutia de donaţii, Carolina, care are 6 ani, alege dintre toate distracţiile pictarea unui fluture pe faţă. Iată ce îmi spune mama ei, Marina Ambrose: „Toată lumea venită aici a venit să contribuie cu ceva. Dar aici este ceva de tipul distracţie, pe timp de duminică, un timp liber pe care îl am eu şi copilul şi pe care pot să-l investesc în familie.”

Caritatea îmbinată cu diverse activităţi distractive pentru copii are drept ţintă sensibilizarea opiniei publice, îmi spune coordonatorul PR al asociaţiei „Filocalia", Diana Pojoga: „Să le oferim rechizite şcolare astfel încît să meargă cu un zîmbet la şcoală, iar diferitele activităţi, cum ar fi fotografierea cu Bugs Bunny şi cu Lola Bunny, transformarea în Mickey Mouse, master-class pentru copii, face-painting sunt iniţiate astfel încît lumea să doneze fiecare cît poate. Nu există nici o taxă.”

„Lecţia” de caritate în aer liber, spune preşedintele asociaţiei Filocalia, Larisa Ciobanu, este adresată acelor vîrstnici care uneori nu îşi dau seama cît de mult contează compasiunea şi altruismul.

„Cînd vezi pe un copil sau pe un bătrîn care este nevoiaş nu poţi să-l treci alături de aşa ceva şi de aceea ne-am gîndit nu să cerem numai de la străini, dar să mobilizăm şi lumea din ţara noastră, trebuie să-i învăţăm şi pe dînşii să facă caritate.”

Trebuie să recunosc îndemnul pe mai multe voci al copiilor m-a sensibilizat şi pe mine şi am lăsat toţi banii care ia-m avut aspupra mea în cutia pentru donaţii. Gazdele mi-au oferit în schimb o recompensă pe care mi-am dorit-o demult – am lansat şi eu un felinar zburător, care împreună cu alte zeci de felinare, pe măsură ce înaintau în zbor, semănau cu un zîmbet.
Previous Next

XS
SM
MD
LG