Linkuri accesibilitate

Bărbații suspectați de comiterea omorului de ieri în centrul Chișinăului se află în arest


Detalii despre ancheta lansată de autorități.



Poliția și procuratura spun că toți cei trei bărbați suspectați de comiterea omorului de ieri în centrul Chișinãului se află în arest, inclusiv cel bănuit că a apăsat pe trăgaci, campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu. Victima, fostul polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, a fost împușcat la o terasă, luni, la ora prânzului. Președintele interimar, primul ministru și ministrul de interne au făcut cu toții astăzi dezvăluiri în acest caz descoperit rapid, într-un moment în care și poliția și procuratura sunt criticate pentru lipsa de progrese la anchetarea altor crime de rezonanță. Relateazã Alla Ceapai:

Suspecții se află în arest
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:49 0:00
Link direct



Astăzi preşedintele interimar Marian Lupu a convocat în şedinţă reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, a SIS-ului şi Procuraturii Generale cu privire la omorul fostului poliţist Ion Stratulat.

„O primă concluzie pe care pot să vă spun acum nu putem constata că a fost o acţiune planificată, fiindcă trebuie deloc să nu ai creier pe cap ca să planifici în halul asta o asemenea acţiune. Deci, într-adevăr, a fost ceva bazat pe emoţii, ceartă, este sigur că aceste două persoane se cunoşteau de foarte, foarte mulţi ani. Mi s-a raportat că Şoltoianu a făcut deja un telefon şi a numit ora pe parcursul zilei de astăzi cînd a spus că vine şi se predă autorităţiilor.”

În după amiaza zilei de astăzi, Ion Şoltoianu, suspectat că l-ar fi omorît pe Stratulat, a fost reţinut şi arestat. Prim ministru Vlad Filat a declarat că reţinerea lui este meritul poliţiştilor.

„Suspectul este la ora actuală acolo unde îi este locul. Şoltoianu este în detenţie şi acest lucru se datorează muncii pe care au depus-o poliţiştii. Dumnealui şi-a recunoscut vina, dar probele înainte de a fi reţinut şi înainte de a-şi recunoaşte vina au fost suficiente. Însă a existat o maşină şi un şofer, maşină în care a urcat şi s-a deplasat. Deci, toţi care au fost implicaţi în acest caz sunt reţinuţi şi se petrec măsurile legale în vederea investigări isuficiente şi eficiente a acestui caz.”

Şi Ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu susţine că reţinerea lui Ion Şoltoianu a fost posibilă doar în urma măsurilor operative a poliţiştilor.

„Suspectul Şoltoianu se află acum în locul de detenţie în Comisariatul General de Poliţie şi aflarea lui acolo este datorată activităţii poliţiştilor, în ce formă şi în ce mod nu este atît de important. Este important că s-a activat, el a recunoscut vina, dar este rodul activităţii şi colaborării serviciilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.”

Despre ce se mai cunoaşte cu privire la acestă crimă iată ce ne spune Alexei Roibu:

„Crima care a avut loc a mirat lumea prin oribilitate ori prin îndrăzneala cu care a fost efectuată. De aceea ancheta urmează să vadă ce a fost reglare de conturi, alte versiuni. Omorul a avut loc nu din două pistoale, ci dintr-un pistol şi din trei împuşcături care le-a efectuat Şoltoianu. Este important că crima care a fost săvîrşită a fost descoperită.”

Alexei Roibu a dat asigurări că mai multe detalii cu privire la acest caz vor fi făcute publice zilele următoare.
Previous Next

XS
SM
MD
LG