Linkuri accesibilitate

R.Moldova vrea gaze naturale prin AGRI (Hotnews.ro)


Noua Republică, propteaua PDL? (Tom Gallagher / Romania libera)


Portalul de stiri Hotnews Romania a pus in circulatie astazi declaratiile premierului moldovean Vlad Filat legat de dorinta Moldovei de a se atasa la proiectul energetic AGRI. Conducta care va transporta gaze din Azerbaidjan prin Georgia si Romania ar urma sa aiba avea o conexiune si spre Moldova prin conducta Ungheni-Iasi. „Moldova are un interes strategic in cadrul proiectului”, a spus Filat, precizand ca subiectul a fost deja abordat pe 22 septembrie in cadrul unei intrevederi cu presedintele roman Traian Basescu. Hotnews anunta de asemenea ca vor demara foarte curand proceduri de licitatie in vederea realizarii unui studiu de fezabilitate pentru AGRI.


Revista presei bucureştene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:34 0:00
Link direct



Un reportaj din Evenimentul zilei, semnat de Ionela Savescu, spune povestea a doua basarabence, mama si fiica, stabilite in Romania dupa 6 ani de formalitati privind cetatenia. Desi cea mai varstnica a fost medic neurolog timp de 35 de ani la Chisinau, acum traiesc la Bucuresti din 180 de lei pe luna, impreuna cu cele doua nepoate eleve de liceu. Sunt fericite sa fie in tara lor adevarata, din care nu vad decat binele: oameni cu zambetul pe buze, indatoritori, un mare oras modern, cu perspective minunate de educatie si formare pentru cei tineri. Cei care se mai plang de pensii si salarii mici „nici nu-si dau seama ce spun”, este parerea ferma a doctoritei pensionare.

In Romania libera, comentariul lui Tom Gallagher se ocupa de Noua Republica, miscare lansata prin internet de politologul Mihail Neamtu. Gallagher inclina sa creada ca initiativa a pornit ceva mai bine decat Miscarea populara, despre care pana acum mai mult s-a discutat. A iesit prea repede la iveala ca este conceputa ca o proptea pentru Partidul Democrat-Liberal aflat la putere. Atat PDL cat si politicienii care au vorbit de Miscarea populara par sa nu fie suficient conectati la problemele reale ale alegatorilor. Comentatorul Romaniei Libere gaseste o dovada in raceala cu care premierul Emil Boc a tratat stirea retragerii din Romania a marii investitii de la Cluj a firmei Nokia.
XS
SM
MD
LG