Linkuri accesibilitate

Viktor Şelin îi previne pe ruşi că România îşi va strămuta romii peste Prut (Evenimentul zilei)


Demnitarii înteţesc ofensiva împotriva ANI (Revista 22)


Evenimentul zilei preia prin intermediul agentiei Agerpres noua „intoxicare” din presa moscovita, anume, articolul din Nezavisimaia Gazeta, in care un social-democrat de la Chisinau, Viktor Şelin, ii previne pe rusi ca Romania are intentia de a-si stramuta romii peste Prut. Motivul? Ca sa poata directiona in favoarea actualei puteri de la Chisinau voturile lor, dar si sa usureze bugetul de stat al Romaniei de ajutoarele sociale si de somaj pe care romii le primesc.Viktor Şelin sustine de asemenea ca toata miscarea ar avea sustinerea Uniunii Europene, care, vezi Doamne, nu s-ar supara daca Rusia ar accepta sa primeasca toti romii din Europa, adica intre 9 si 12 milioane. Stirea este redactata sobru, dar cu toata ironia necesara.


Revista presei de la Bucureşti
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link directLa Bucuresti, au trecut mai bine de 24 de ore de cand Partidul Social Democrat a declarat formal ca vrea sa-l schimbe pe Mircea Geoana din postul de presedinte al Senatului. Totusi, soarta fostului lider al PSD nu este inca limpede. Unele ziare centrale fac filmul declaratiilor si deciziilor (Evenimentul zilei, de pilda), altele sunt preocupate sa ramana conectate in timp real la ce se mai poate ivi. Spre sfarsitul zilei, a castigat teren informatia ca Mircea Geoana ar pleca din PSD la UNPR (grupul independentilor din parlamentul Romaniei), si ca ar duce cu el vreo douazeci de parlamentari, unii dintre ei nume binecunoscute, precum Marian Vanghelie. Mai circula si zvonul ca, in noua conjunctura Partidul Democrat-Liberal, aflat la putere, ar fi dispus sa-I sustina pe Geoana pentru a ramane la sefia camerei superioare a parlamentului. Singurul perdant pare sa fie presedintele PSD, Victor Ponta, care s-a vazut lasat in ofsaid de cei mai influenti membri ai partidului: Ion Iliescu si Adrian Nastase. Ei l-au dorit initial debarcat pe Geoana, dar nu mai sunt acum dispusi sa se mearga pana la capat, adica pana la excluderea lui din partid.

Andreea Pora ii ia un interviu sefului Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, in revista 22. Invitatul vorbeste despre intetirea ofensivei impotriva ANI, pe masura ce institutia a pregatit dosare dure pentru demnitari si politicieni care nu respecta legea: sunt in situatie de incompatibilitate, fac afaceri cu statul, nu-si declara corect averile s.a.m.d. Din nefericire, nici chiar atunci cand faptele sunt dovedite, nu se prea intampla nimic: sanctiunile nu pot fi date decat de justitie, atunci cand respectivul nu intelege sa demisioneze de bunavoie. Or, arata seful Agentiei Nationale de Integritate, un proces de confiscare a unei sume de 120.000 de dolari a durat, de pilda, 10 ani.
XS
SM
MD
LG