Linkuri accesibilitate

Organizațiile evreiești din Ucraina și reprezentanți ai evreilor moldoveni au cerut României să-și ceară scuze pentru uciderea a sute de mii de evrei de pe teritoriul Ucrainei și actualei Republici Moldovea în perioada celui de-al doilea război mondial


Organizațiile evreiești din Ucraina și reprezentanți ai evreilor moldoveni au cerut României să-și ceară scuze pentru uciderea a sute de mii de evrei de pe teritoriul Ucrainei și actualei Republici Moldova în al doilea război mondial. Potrivit site-ului ”Jewish Telegraphic Agency”, apelul a fost adresat în rezoluția unei conferințe ținute săptămâna aceasta la Kiev cu participarea liderilor evreilor ucrainieni și a unor personalități din Moldova.
Oleg Feldman, deputat în Rada ucrainiană și președintele asociației evreilor ucrainieni, a insistat cu aceeași ocazie că nimeni nu așteaptă de la România despăgubiri financiare. El a spus că în rezoluția adoptată la Kiev Bucureștiului i se solicită doar să-și ceară explicit scuze de la comunitățile evreiești din Ucraina și Moldova și să colaboreze cu guvernele și organizațiile civice din cele două țări în programe de cinstire a memoriei victimelor Holocaustului.
Jewish Telegraphic Agency” scrie că deși a fost invitat la conferința de la Kiev, care a avut ca temă rolul României în Holocaust, ambasadorul României în Ucraina nu a luat parte la eveniment.
XS
SM
MD
LG