Linkuri accesibilitate

3.12 - Chișinău: Cele 116 portrete ale lui Vladimir Voronin


Angajaţii Primăriei Chişinău au primit de la Cancelaria de stat 116 portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, pentru a le instala în birouri.





3 decembrie 2001

Ora Moldovei.

Cele 116 portrete ale lui Vladimir Voronin.

La Chişinău Primăria capitalei a primit mai multe portrete ale şefului statului pentru instalarea lor în birouri, aşa cum puteţi afla de la Viorica Zaharia.

Angajaţii Primăriei Chişinău au primit astăzi de la Cancelaria de stat 116 portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, pe care urmează să le instaleze în birouri. Portretele au fost repartizate în conformitate cu o decizie a Cancelariei de stat, emise acum două săptămâni.

Secretarul Consiliului municipal, Vladimir Şerban, ne-a declarat că portretele remise primăriei au dimensiuni medii şi vor fi repartizate tuturor instituţiilor municipale şi primăriilor din suburbiile Chişinăului. Şerban a spus că această acţiune „nu este ieşită din comun, deoarece practica instalării în birouri a portretelor şefului statului există şi în alte ţări, dar insistenţa cu care se face acest lucru în Republica Moldova poate să pună în gardă”.

Doi angajaţi ai Primăriei Chişinău - Nina Stratulat şi Anatol Chircă, ne-au spus că-şi vor instala în birouri portretele lui Vladimir Voronin dacă primarul le va cere acest lucru.

Nina Stratulat: „Încă nu l-am primit, trebuie să ni-l aducă. Dacă ni-l vor da şi trebuie… Cine e preşedintele ţării? – Preşedintele ţării e Voronin.”

Anatol Chircă: „Astăzi încă nu l-am primit. Este hotărârea Guvernului, este necesar.”

L-am întrebat pe primarul Chişinăului, Serafim Urechean, dacă consideră necesară instalarea în birourile primăriei a portretelor lui Vladimir Voronin. Iată ce ne-a răspuns: „Este o întrebare destul de interesantă. Încă o dată repet – sunt indicaţiile Guvernului, eu lucrez în Executiv, eu mi-am îndeplinit obligaţiunile distribuind să zicem nu la personal, dar aparatul Primăriei a fost cel care a fost indicaţi în scrisoarea Guvernului. Eu nu am de gând să efectuez un control asupra realizării acestor indicaţii.”

Serafim Urechean spune că până acum în birourile Primăriei nu au fost instalate niciodată portretele foştilor şefi de stat – Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Serafim Urechean: „Niciodată n-au fost portretele nici al primului preşedinte, nici al doilea. Şi iată aşa este situaţia. Nu vreau, nu vreau în principiu, în calitate de primar general să dau o caracteristică la situaţia creată. Eu am o părere cu totul aparte despre acest început şi bineînţeles îmi închipui şi finalul acestei activităţi.”

Pe parcursul ultimelor două săptămâni portretele preşedintelui Vladimir Voronin au fost repartizate mai multor instituţii de către Cancelaria de stat. Directorul Cancelariei, Andrei Tâltu, a declarat presei că portretele sunt repartizate în urma solicitărilor mai multor funcţionari.

Din Chişinău, Viorica Zaharia, Radio Europa Liberă.
XS
SM
MD
LG