Linkuri accesibilitate

Demisia morală a președintelui Băsescu (România liberă)


Reforma sistemului de sănătate și UDMR-ul (Mediafax).



Interviul acordat ieri seara de presedintele Traian Basescu la televiziunea romana are parte de critici severe in ziarul Romania libera. Celelalte cotidiene centrale preiau declaratiile sub forma de stiri separate, multumindu-se sa comenteze mai ales din titluri. Privite de sus, aceste grupaje din Evenimentul zilei si din Adevarul sugereaza satisfactie fata de unele pozitii ale lui Basescu. Consideratiile pe tema justitiei si cele privind reforma in sanatate au atras cel mai mult atentia.

Cristian Campeanu sustine, in Romania libera, ca presedintele Basescu a semnat aseara la TVR o demisie morala atunci cand a criticat Departamentul National Anticoruptie. Criticile presedintelui la singura structura din justitie laudata de Comisia Europeana se explica, in opinia jurnalistului, prin numarul mare de reprezentanti ai puterii care au fost adusi in justitie, si chiar condamnati. Parerea ca e nevoie de un filtru politic pentru trimiterea in judecata a politicienilor acuzati de coruptie este considerat in Romania libera drept o afirmatie „aiuritoare”. La fel si ideea ca magistratii ar trebui sa raspunda judiciar , eventual penal, pentru dosarele deschise unor oameni politici. „Traian Basescu pare sa sacrifice si bruma de reforme care s-a realizat pana acum, inclusiv propria mostenire”, pe altarul ideii ca singura salvare a actualei puteri este alianta dintre Partidul Democrat Liberal si coruptii din PSD care parasesc corabia, adica se incriu in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR).

Seful statului a acuzat miercuri Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania ca ar bloca reforma sistemului de sanatate, amanand punerea in dezbatere publica a legii pe aceasta tema. Liderul UDMR Kelemen Hunor a negat astazi, prin intermediul Mediafax: „Noi nu ne opunem reformei în sănătate, dar suntem oameni responsabili şi, ca oameni responsabili, vrem să avem toate răspunsurile la aceste probleme. Noi, dacă ne asumăm o astfel de reformă, trebuie să ne-o asumăm cu tot sufletul şi cu toată inima. Acest guvern, care a făcut reforme şi trebuie să facă reforme mai departe, trebuie să aibă asigurat şi sprijinul parlamentar pentru o astfel de reformă", a subliniat preşedintele UDMR, citat de Mediafax.
XS
SM
MD
LG