Linkuri accesibilitate

T. Băsescu şi-a ratat pagina de istorie (22)


Romania - press newsstand, Mar2009
Romania - press newsstand, Mar2009

Monstruoasa readucere in prim plan a lui I. Iliescu (E Zilei)


După ce intransigenâa sa a facut mult timp nota discordantă în peisajul toxic din Romania, presedintele Traian Basescu a schimbat brusc linia, pe 21 decembrie, intr-un interviu acordat la televiziunea nationala. Andreea Pora, de la revista 22, spune ca presedintele „si-a ratat pagina de istorie” si nu pare sa fi facut-o din greseala. Cu toate acestea, comentariul nu gaseste o explicatie valabila pentru noua atitudine. In interviul televizat, Basescu a criticat Departamentul National Anticoruptie si, sustine Andreea Pora, a trimis catre magistrati indemnuri voalate „sa o lase mai moale cu dosarele de coruptie”. Unda verde data politicienilor de a bloca dosarele in parlament suspenda toate motivele pentru care Basescu merita sa fie sustinut – se mai arata in acest articol.

Mircea Cartarescu scrie in Evenimentul Zilei despre monstruoasa readucere in prim plan a lui Ion Iliescu – prezent pe toate televiziunile, ba chiar si in mai toate ocaziile publice, inclusiv la targul de carte Gaudeamus, unde a produs o zarva inimaginabila cu zecile de ziaristi si blituri si microfoane dupa el. Iliescu este numit in articol „sinistrul patriarh” si „unul dintre cei mai nefasti politicieni ai istoriei recente si marele ghinion al revolutiei din decembrie 1989”.

Transformarea lui in vedeta mediatica este „una dintre monstruozitatile lumii in care traim. Omul de pe strada nu stie niciun scriitor, niciun om de stiinta, niciu filozof, niciun artist roman, in schimb i se vinde la nesfarsit raul, in toate formele lui, de la crima impotriva bunului gust la crima impotriva unei natiuni”.

2012 este asteptat cu cele mai sumbre sentimente, cel putin de Cristian Parvulescu. In România Liberă, el anunta deja un an apocaliptic - in general, dar mai ales pentru Romania unde, „tensiunile acumulate de anii de criza economica si exacerbate de stilul politic al presedintelui vor fi accentuate de o campanie electorala agresiva”.
XS
SM
MD
LG