Linkuri accesibilitate

Comuniștii și ridicolul: „Poliția e cu noi”


Vasile Botnaru relatează din Piața Marii Adunări Naționale.


Faptul că nu se mai transmit în direct evenimentele din Piata Marii Adunări Naţionale, dovedeşte că interesul pentru acest gen de proteste a scăzut şi nici măcar pe pagina principală a PCRM nu există noutăţi la zi care ar vorbi despre acest miting, iar comuniştii contează acum probabil pe activiştii din teren care vor fi început deja campania electorală.

In sensul acesta, între participanţii la miting a fost difuzată o foaie volantă care se intitulează „Adresarea fracţiunii partidului comuniştilor către alegători" în care li se spune ce au pierdut atunci cînd majoritatea alegătorilor nu au votat comuniştii care îşi propuseseră foarte multe să facă în ţară şi dau cifre şi diagrame şi pe verso avem rezultatul, cu aldine scos în evidenţă, cuvintele care, în opinia comunistilor, ar caracteriza Alianţa - „tarife inumane", „lichidarea şcolilor şi spitalelor", „corupţia şi teroarea criminală", „guvernarea deschisă a mafiei"...

Acestea sunt cuvintele cheie ce caracterizează totalul pe care il face Partidul Comunistilor şi justifică astfel imposibilitatea de a reveni în Parlament pentru că, aşa se spune în aceasta foaie volantă, „timpul prevazut de Constituţie pentru aceasta guvernare a expirat si Parlamentul Republicii Moldova şi-a pierdut legitimitatea".

Am mai trecut pe la primărie să văd dacă cumva au fost aduse întarituri, dacă există un dispozitiv suplimentar de politie. Erau doar cîţiva poliţişti şi un locotenent colonel mi-a spus că nu s-au întreprins nici un fel de măsuri suplimentare. Erau nişte poliţişti care în mod obişnuit îşi fac serviciul şi se încălzeau pe holul primăriei.

Prin urmare nu se aşteaptă nimeni la violenţe, nici autorităţile, dar nici comuniştii nu au interesul să se producă violenţe şi incidente. Dimpotrivă ei au anunţat de la tribună să fie toată lumea foarte atentă şi să evite provocările şi s-a scandat „Poliţia e cu noi" în speranţa ca poliţiştii vor neutraliza orice încercare de provocare.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG