Linkuri accesibilitate

Scandalul actelor false pentru basarabeni (Adevărul)


Apartamentul lui Crin Antonescu și războiul cu ziariștii (Evenimentul zilei).


Paginile electronice ale ziarelor au actualizat pe parcursul zilei informatiile despre ceea ce ameninta sa devina scandalul actelor false pentru basarabeni. Formula face parte din titlul stirii din Adevarul, de pilda, din care aflam ca persoane din Romania si Republica Moldova intermediau acordarea cetateniei si obtinerea pasaportului romanesc si a vizei de sedere in Romania pentru cetateni moldoveni. In schimbul documentelor, intermediarii primeau sume cuprinse intre 500 si 1000 de euro.

Operatiunea cetatenia” se numeste acest scandal in Evenimentul zilei. Acest cotidian vorbeste despre 50 de persoane implicate in retea, intre care si inalti functionar. Un sef de la Evidenta Populatiei a facut infarct cand i s-a comunicat ca subordonati de-ai sai sunt retinuti si audiati de politie. La Bucuresti si in judetul Ilfov au avut loc 32 de descinderi ale politiei si au fost conduși la audieri aproximativ 50 de oameni. Evenimentul zilei mai scrie ca moldovenii achitau spaga sub forma unei false taxe de urgenta.

Evenimentul zilei etaleaza astazi si un conflict direct cu presedintele liberalilor, Crin Antonescu. Acesta i-a amenintat fara retineri, dupa ce ziarul a dezvaluit ca politicianul ar detine un apartmanent in valoare de 400.000 de euro, pe care nu l-a inclus in declaratia de avere. „Spuneti celor de la Evenimentul zilei ca, dupa ce se termina, dupa ce intarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa nu mai vrea sa mai fie ziaristi” - a spus Antonescu intr-o emisiune de televiziune.

Cotidianul da inca mai detaliate informatii despre proprietatea nedeclarata si reaminteste ca liderul liberal sustinea ca va fi nevoit sa traiasca din imprumuturi pe perioada grevei parlamentare instituite de partidele de opozitie din Uniunea Social-Liberala.

Mircea Vasilescu comenteaza in Adevarul Legea lustratiei, adoptata in mod surprinzator in ultimele zile de Parlament. Vine prea tarziu – este concluzia sa, in ciuda faptului ca sunt voci care vad in ea o contributie la decomunizare si o victorie a societatii civile. Propusa si sustinuta infocat de liberali in 2004, cand se aflau in coalitie cu democrat-liberalii (Alianta Dreptate si Adevar) legea a ajuns sa fie boicotata acum de liberali si de pesedisti, fiind votata practica numai de democrat-liberali si de partenerii lor de coalitie de guvernare.
XS
SM
MD
LG