Linkuri accesibilitate

Rogozin dezminte speculaţiile privind instalarea unui radar în Transnistria (România liberă)


Degradarea fără precedent a presei audio-vizuale (revista 22)


Daca ieri informatia despre posibila instalare a unui radar de tip Voronej in Transnistria era preluata de Evenimentul zilei, astazi precizarea lui Dmitri Rogozin apare in Romania libera. Reprezentantul Kremlinului pentru regiunea separatista sustine ca e vorba doar de o inventie jurnalistica. Moscova nu ar avea nicio intentie de acest fel. Sugereaza insa, rezulta din aceasta stire, ca ingrijorarea Romaniei fata de ideea unui radar rusesc ar fi la originea speculatiei de presa, pusa in circulatie de Nezavisimaia gazeta.

Premierul roman a fost prezent aseara intr-un talk-show de doua ore pe postul de televiziune B1TV. Astazi, Dan Tapalaga comenteaza pe site-ul Hotnews: „a avut una dintre cele mai bune prestatii publice de pana acum, pusa in valoare de temele si intrebarile adresate de Robert Turcescu si Ion Cristoiu”. Tapalaga aduce si alte laude premierului, dar constata, in acelasi timp, ca solutia aleasa pentru deblocarea problemei retrocedarilor proprietatilor confiscate de regimul comunist e extrem de stangace. Mihai Razvan Ungureanu a reargumentat la televizor ca nu sunt bani pentru plata despagubirilor cerute la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de 2500 de proprietari nemultumiti. De aceea, se propune prin lege plafonarea la 15% a despagubirilor si esalonarea lor pe termen lung, fara posibilitatea retrocedarii in natura a imobilelor sau terenurilor. Nici macar Uniunea Democrata a Maghiarilor, care se afla in coalitia puterii, nu este de acord, in joc fiind numeroase lacase de cult ale catolicitilor si reformatilor, pe care ungurii spera sa le recastige in instanta. In plus, comentatorul Hotnews e de parere ca premierul Ungureanu si-ar fi etalat in toata splendoarea „marea sa vulnerabilitate: fascinatia eului, bucuria intalnirii cu sine, atractia irezistibila a oglinzii, pusa in fata de siretul Ion Cristoiu”.

In revista 22, Andreea Pora semneaza interviul cu pianistul Dan Grigore, recent demisionat din Consiliul National al Audiovizualului. Respectatul artist vorbeste despre degradarea fara precedent a presei audio-vizuale, de terorism mediatic, de lipsa de coeziune intre membrii CNA, care se dovedesc mai preocupati fiecare de imaginea lui decat de problemele din audiovizual. Dan Grigore se declara dezamagit de sine insusi, pentru ca nu a putut face mai mult, dar si de elita intelectuala, care nu s-a grabit sa-I apere atunci cand a fost jignit de liderul liberal Crin Antonescu. Acesta a spus ca Dan Grigore ca ar fi „un om lipsit de onoare “. Muzicianul fusese numit in Consiliul National al Audiovizualului cu sustinerea Partidului National Liberal.
XS
SM
MD
LG