Linkuri accesibilitate

Preşedintele Moldovei Nicolae Timofti va participa la summit-ul de la Ialta


Purtătorul de cuvânt al preşedinției: relaţia Moldovei cu Ucraina este foarte importantă.

Purtătorul de cuvînt al preşedinţiei moldovene Vlad Țurcanu a confirmat pentru Europa Liberă că preşedintele Moldovei Nicolae Timofti va lua parte la summit-ul liderilor Europei Centrale de la Ialta, pentru că „relaţia Moldovei cu Ucraina este una foarte importantă”.

Reamintim că în prima declarație publică a unei oficialități moldovene despre fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, președintele Nicolae Timofti a spus că nu cunoaște detaliile cazului și că nu vrea să „supere partea ucraineană” prin ceea ce ar putea să pară un amestec în treburile interne.

Vorbind joi la București, într-un interviu radio comun cu președintele român Traian Băsescu, Nicolae Timofti a mai spus că în Ucraina justiția funcționează, iar dacă Timoşenko este nevinovată i se va face dreptate. „Dar până acum este o poziție oficială, accept poziția statului ucrainian”, a adăugat Timofti.

Gazda de la București a președintelui moldovean, Traian Băsescu, a spus în același interviu că România se va alătura altor state in Uniunea Europeană care au anunțat că vor boicota o apropiată reuniune regională organizată în Ucraina, în semn de solidaritate cu Timoşenko.
XS
SM
MD
LG