Linkuri accesibilitate

Skip & Die


Global bass music.


Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:04 0:00
Link direct




Catarina Aimée Dahms vine din Africa de Sud, e cîntăreață și artist vizual.

Jori Collignon vine din Danemarca, e muzician și producător.

Ei fac împreună trupa Skip & Die, care locuiește la Amsterdam, în Olanda, și amestecă - ne spune prezentarea de la Amazon.com - cele mai noi sonorități cu un larg spectru de muzici din toată lumea.

Asta vrea să însemne global bass music, care definește sinteza dintre principalele două curente ale muzicii moderne din acest moment: dubstep (care între timp a luat numele de bass music) și world music, muzica lumii, în cazul de față mai puțin cunoscutele cumbia, marimba, merengue și kuduro, forme muzicale din Columbia, Argentina și fostele colonii africane ale Portugaliei care s-au răspîndit în America Latină, dar și fragmente klezmer și orchestrații indiene.

Să mai spunem că Jori Collingon se pricepe foarte bine să amestece toate aceste lucruri pentru că a făcut parte dintr-o faimoasă - în underground - trupă olandeză, C-mon & Kipsky, care cântă ceva asemănător, dar mult mai spre rock.

Piesa „Jungle Riot” deschide albumul „Riots In The Jungle” lansat de Skip & Die în 2012
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG