Linkuri accesibilitate

Silent Strike, Lucian Ban & Alex Harding


O muzică de pe la trei dimineața.


Ioan Titu, cunoscut și sub numele de Silent Strike, este un producător, dj și muzician român cu mare succes la critică și la public pe scena muzicii electronice din România, sa dar și cea internațională.

A lansat cinci albume, a colaborat cu mulți artiști români și din străinătate, a cântat în deschiderea concertelor în România ale unor muzicieni străini vestiți între care le voi aminti aici pe Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Jazzanova, Kode9, DJ. Food, și mulți alții.

Unul din muzicienii cu care a colaborat Silent Strike este Lucian Ban, pianist american de jazz de origine română.

Născut într-un sat din Transilvania, Ban a studiat conservatorul la București, iar la terminarea studiilor a început o carieră de muzician de mare succes, mai ales după ce s-a stabilit la New York în 1999.

Are patru albume la activ, și colaborări cu o mulțime de artiști de jazz, între care îi amintesc pe Barry Altschul, Art Baron Bruce Cox, Reggie Nicholson, și mulți alții.Unul din muzicienii cu care au colaborat Silent Strike și Lucian Ban este saxofonistul bariton american Alex Harding.

Specializat pe bass clarinet, Harding a studiat între alții cu faimosul Yusef Lateef, și a cântat cu nu mai puțin faimoșii Wynton Marsalis, Lester Bowie (în proiectul acestuia numit Hip-Hop Philarmonica), cu Aretha Franklin și cu mulți alții.

În 2008, Silent Strike, Lucian Ban și Alex Harding au lansat albumul numit „3 AM” - o muzică - exact așa cum îi spune numele - de pe la trei dimineața, o muzică în care se adună îmbinîndu-se perfect trei rîuri de creație care altfel ar putea părea că nu au nimic în comun. Dar au. Piesa se numește „Broken Memories”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG