Linkuri accesibilitate

Ani DiFranco


O voce în sprijinul mai multor mișcări sociale.Ani DiFranco (născută Angela Maria DiFranco în 1970) e o cântăreață, poetă și activistă din Statele Unite. A lansat mai mult de 20 de albume, e foarte iubită de cronicarii muzicali și de public, și e considerată drept una din figurile emblematice ale feminismului de peste ocean.

Muzica ei a fost clasificată drept folk și rock alternativ, dar de la primele albume a depășit granițele dintre genuri, încorporînd în muzica ei sunete punk, funk, hip-hop, jazz și chiar electronica de tip experimental.

A fost unul din primii muzicieni independenți care și-au creat propria lor casă de discuri, ceea ce i-a dat o mai mare libertate creativă.Chiar de la începutul carierei, și-a pus vocea și numele în sprijinul mai multor mișcări sociale, cântînd în concerte și albume caritabile, vorbind la mitinguri și adunări.

Prin intermediul fundației sale Righteous Babe, Ani DiFranco a sprijinit mai multe cauze civice din America, de la dreptul la avort pînă la vizibilitatea comunității gay. Noi ascultăm acum piesa care deschide și dă titlul albumului „Red Letter Year”, din 2008.
Previous Next

XS
SM
MD
LG