Linkuri accesibilitate

Muzica Crăciunului: o scurtă retrospectivă în folk, blues, jazz...


O emisiune muzicală specială cu participarea, între alții, a lui Bob Dylan, Joan Baez, Charles Brown, Dinah Washington.Sărbători fericite și La mulți ani, în deschiderea unuia din obișnuitele noastre programe muzicale speciale de sfîrșit de an. De data aceasta în lumea Crăciunului prin intermediul unor soliști foarte populari de folk și jazz, ce și-au cîștigat un loc în sufletul multora în ultimele decenii. Pe mulți dintre ei îi păstrez în discoteca mea, dar toți sînt, cu siguranță, la îndemîna tuturor în era Internetului și a băncilor muzicale pe ftp-uri, așa cum veți putea auzi imediat.

Bob Dylan cu Joan Baez în 1963, la Washington
Bob Dylan cu Joan Baez în 1963, la Washington
Vă amintiți de celebrul Bob Dylan? Ascultați-l în timp ce vă invită la sărbătoarea nașterii Domnului: Adeste fideles...

Și tot vocea binecunoscută a lui Bob Dylan, care vă felicită cu ocazia Crăciunului: Have yourself a Marry Little Christmas.

Printre vocile de neuitat ale folk-ului, iubită și astăzi, Joan Baez, vă cîntă în continuare un colind și o istorie, ambele și ele de neuitat: The Cherry Tree Carol.

Între vocile blues-ului am ales-o pe cea a lui Charles Brown, urînd... Marry Christmas Baby.

Un blues, în continuare, Good Morning Christmas Blues, dar cu o celebră voce a jazz-ului american: Ella Fitzgerald.

Harry Belafonte (Photo: David Shankbone)
Harry Belafonte (Photo: David Shankbone)
Voci de neuitat, aici de pe un disc menit să vă legene de Crăciun, Swinging Christmas, și istoria Nativității după și cu vocea lui Harry Belafonte - Am auzit clopotele de Crăciun:Și tot de neuitat este vocea unică a Dinah Washington: Silent Night...Timpul nu ne îngăduie să ascultăm mai mult, așa că mă văd
Leon Redbone în concert la Toronto
Leon Redbone în concert la Toronto
silit să vă urez Sărbători fericite și un An Nou cu bucurii și sănătate! încheind aici plimbarea muzicală cu vocea și ea specială a lui... Leon Redbone: Christmas Ball Blues.
Previous Next

XS
SM
MD
LG