Linkuri accesibilitate

Preşedintele Nicolae Timofti l-a primit pe noul reprezentant special al preşedinţiei OSCE


Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu Radojko Bogojevic, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, informează MOLDPRES.

Nicolae Timofti şi-a exprimat speranţa că în următorii 2 ani preşedinţia elveţiană şi sârbă a OSCE va contribui la dinamizarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean şi a repetat poziţia oficială a Republicii Moldova cu privire la modalităţile de soluţionare pe cale paşnică a conflictului transnistrean, între care necesitatea de evacuare din regiune a trupelor şi muniţiilor ruseşti şi transformarea actualei misiuni de pacificare într-un contingent civil sub mandat internaţional.

Referindu-se la actuala situaţie din regiune, preşedintele Timofti a pledat pentru conjugarea eforturilor tuturor părţilor pentru asigurarea unei funcţionări normale a şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Radojko Bogojevic a declarat că Serbia şi Elveţia, în calitatea lor de copreşedinţi ai organizaţiei, vor depune toate eforturile pentru a conferi substanţă procesului de negocieri.

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană efectuează în perioada 27-30 ianuarie o vizită în Republica Moldova. În cadrul acesteia oficialul a mai avut întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi cu premierul Iurie Leancă. Mîine Radojko Bogojevic va pleca la Tiraspol.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG