Linkuri accesibilitate

Stanislav Secrieru: „Mă aştept la tensiuni sporite din partea Rusiei”


Stanislav Secrieru
Stanislav Secrieru

O analiză a Centrului Românesc pentru Politica Europeana despre potenţialele ameninţări din partea Rusiei la adresa Moldovei, înaintea semnării Acordului de Asociere cu UE.



Centrul Român de Politici Europene a dat recent publicităţii un studiu in care discuta despre potenţialele ameninţări pe care Moldova le-ar putea primi din partea Rusiei ca urmare a deciziei sale de a-şi continua drumul catre o relatie mai strinsă cu Uniunea Europeana si inainte de a semna Acordul de Asociere si de Liber Schimb, acord pe care Chisinaul spera sa il semneze in aceasta vara.

Raportul centrului este semnat de Stanislav Secrieru, care spune ca anul 2014 este pentru Moldova un an crucial in care ar trebui sa culeaga roadele eforturilor reformiste din ultimii trei ani şi jumătate. Dar, spune cercetatorul Secrieru:

„Mă aştept la tensiuni sporite din partea Rusiei, ştiind ce a facut şi pînă acum Rusia faţa de Moldova, şi iau în considerare si ameninţările credibile declarate de oficialităţi ruse. Am avut, de altfel, prima „salvă” a acestui joc: referendumul organizat in Autonomia Găgăuză şi probabil că rezultatele lui vor fi folosite tot anul de Partidul Comunistilor, care este asociat îndeaproape cu Rusia.

„Probabil că cel mai periculos lucru ar fi daca guvernul rus ar începe să-i hărţuiască încă şi mai mult pe muncitorii moldoveni care sunt in numar mare in Rusia şi care sunt principala sursă de venituri pentru familiile lor din Moldova”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG