Linkuri accesibilitate

The Clifford Gilberto Rhythm Combination


I Was Young And I Needed The Money.Clifford Gilberto Rythm Combination este numele de scenă al lui Florian Schmitt, producător londonez de origine germană, care a lucrat pentru casa de discuri Ninja Tune din capitala Marii Britanii.

Singurul, după știința mea, album long play al lui Schmitt a fost lansat la amintita casă de discuri în 1998, și are titlul „I Was Young And I Needed The Money” - un album care combină jazz-ul clasic cu drum'n'bass, unul din genurile din avangarda muzicii moderne de la sfîrșitul secolului trecut.

A trăit în Germania și Statele Unite, a studiat design-ul la Frankfurt, este co-fondatorul a două studiouri de design interactiv multimedia, Hi-Res.net și Nanika, cu sediul la Londra.

A studiat pianul clasic de la vîrsta de 8 ani, la 13 ani s-a întîlnit cu muzica lui Thelonius Monk și a lui Charles Mingus.

Înainte de debutul de la Ninja Tune a cântat în mai multe trupe, după debut a compus coloana sonoră pentru mai multe filme, și a remixat muzici pentru Coldcut, băieții care au înființat Ninja Tune.

Și a avut bunul simț să se oprească după albumul de debut, care e o culme de unde probbabil tot ce ar fi putut urma, muzical vorbind, pentru Florian Schmitt, ar fi fost o cădere.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG