Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”


Invitata serii este Natalia Ciuvaga de la „Economist”.



„Construcţia blocurilor locative nu a depăşit criza din 2009? Răspunsul îl găsiţi în numărul de miercuri al ziarului Economist la rubrica imobiliare.

Unii experţi consideră că piaţa imobiliară începe să iasă din impas, alţii afirmă că criza din 2009 nu a fost depăşită şi chiar se poate adânci. Dacă vom analiza datele statistice vedem că deşi în ultimii 4-5 ani, în Republica Moldova, se construiesc circa 300 de blocuri locative, numai 30 din acestea ajung să fie date în exploatare anual. Cel mai frecvent, lucrările de construcţie sunt sistate din lipsă de bani sau din cauza litigiilor apărute între dezvoltatori şi beneficiari. Cele mai multe litigii datează din 2009.

În numărul de mâine veţi putea citi şi despre noua rundă de privatizare pe care o pregăteşte statul. Care sunt activele scoase la mezat şi ce venituri aşteaptă autorităţile de la comercializarea acestor active.

Economist, în colaborare cu proiectul Nexus a pregătit mai multe materiale informative pentru migranţii reîntorşi în ţară şi dornici să îşi investească capitalul acumulat peste hotare. Ce oportunităţi există, cine le poate acorda sprijinul necesar pentru a-şi lansa afacerile dorite, aflaţi în pagina opt şi nouă a săptămânalului nostru.”

XS
SM
MD
LG