Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul zilei”


Invitata rubricii este ziarista de reportaj Cristina Bruma.

Citiţi în numărul de mâine al ziarului Evenimentul Zilei, articolul „Rezultate la examenele din clasa a IX-a fără precedent. Clase întregi au picat la matematică și limba română”.

„În unele localități doar un singur elev a promovat clasa la testul de limbă română. Șefii de direcții raionale spun că lipsa cadrelor didactice, interesul slab din partea elevilor de a studia și lipsa de supraveghere din partea părinților plecați peste hotare sunt principalele cauze ale acestor rezultate”, - astfel începe materialul.

O dată cu anunțarea rezultatelor, s-au iscat valuri de nemulțumiri din partea elevilor, dar și a părinților acestora. Majoritatea s-au grăbit să depună contestații. O situaţie fără precedent este în gimnaziul Șișcani din raionul Nisporeni, unde 23 de elevi din 30 au luat note negative la matematică.

Supăraţi că odraslele lor nu au susținut examenele la proba de matematică, părinţi împreună cu elevii au mers să ceară explicații de la directoare. La rândul său, Lilia Aniței, directorul gimnaziului, spune că ei au făcut tot posibilul ca să aducă un profesor de matematică, iar vina este a tuturor. Situații similare sunt în Strășeni, Cantemir și alte raioane”. Continuarea articolului îl puteţi citi mâine în pagina 6 a ziarului.

Piața farmaceutică, afacerea unde nu e loc de etică. „Unii doctori ne cereau veioze sau chiar mixere”, este titlul unui alt material, pe care îl puteți găsi în pagina 5.

Olga Țigănescu semnează materialul „Acţiuni de destabilizare după semnarea Acordului de Asociere cu UE. Poliţia din Găgăuzia a fost dezarmată. Oamenii legii se mobilizează”. „Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană poate provoca manifestaţii în masă din partea activiştilor pro-ruşi. Organele de drept acţionează şi deja au desfășurat activităţi concrete în acest sens. Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au anunţat că a fost confirmată existența a două grupări antistatale. Intenţia acestora este de a organiza acţiuni de destabilizare a securităţii statului”, spune autoarea materialului din pagina 2. Acestea, dar și alte materiale de actualitate, le găsiți în ediția de mâine a cotidianului.

XS
SM
MD
LG